Monday, June 25, 2012

MOZAIK (24.6.2012)




Naš jučerašnji sastanak bismo mogli da nazovemo teorijsko-praktičan sastanak. Najpre smo se lepo ispričali, pošto se nismo videli dve nedelje, otpevali nekoliko pesama i nakon toga smo nastavili sa našom lekcijom o živoj veri. Pričali smo o tome šta možemo mi kao deca da uradimo dobro ljudima oko nas i pošto se bliži špilmobil, odlučili smo da sa radošću prihvatimo decu koja budu došla i da se brinemo za red i da se svi dobro osećaju kod nas. I ovako ćemo praktično moći i ono što znamo u teoriji da primenimo u praksi. Nakon završetka Mozaika smo pripremali neke interesantne stvari za špilmobil i zaista nam je bilo interesantno da vidimo kako deca sa spremnošću i radošću da rade kad su inspirisana. Neverovatno je kakve odlične ideje i deca nekad imaju. Pošto je bilo jako toplo, na kraju smo se poslužili sa voćnim jogurtom koji smo napravili od voća iz našeg dvorišta, pošto u dvorištu imamo veliku i lepu kajsiju. Pošto juče nismo sve uspeli da završimo, i danas smo se sastali i osim super zajedničkog vremena smo mnogo toga uspeli da odradimo. Iznenađeni smo koliko su deca spremna da pomognu i sa kakvom spremnošću rade.



Naše včerajšie stretnutie by sme nazvali teoreticko-praktickým stretnutím. Najprv sme sa pekne vyrozprávali, keďže sme sa dva týždne nevideli, odspievali sme si zopár piesní a potom sme pokračovali s našou lekciou o živej viere. Rozprávali sme sa o tom, že čo môžeme my ako deti urobiť dobre ľuďom vôkol nás a keďže sa nám blíži aj špílmobíl, rozhodli sme sa, že s radosťou prijmeme deti, ktoré prídu a budeme sa starať o poriadok a aby sa všetci dobre u nás cítili. A takto prakticky budeme môcť aj to čo sa učíme dať do praxe. Po skončení nášho Mozaiku sme pripravovali niektoré zaujímavé veci pre špílmobíl a naozaj bolo veľmi zaujímavo vidieť ako deti môžu s ochotou a radosťou robiť keď sa nechajú inšpirovať. A je neuveriteľné aké výborné nápady môžu mať deti. Keďže bolo veľmi teplo, na konci sme sa poslúžili s ovocným jogurtom, ktorý sme urobili z ovocia z nášho dvoru, keďže máme vo dvore veľmi veľkú a dobrú marhuľu. Keďže sme včera nestihli všetko spraviť čo sme plánovali, aj dnes sme sa stretli a nie len mali dobrý čas, ale sme veľa toho mohli urobiť. Prekvapení sme z toho ako deti naozaj chcú pomôcť a proste s veľkou chuťou pracujú.




We could call our meeting yesterday, a theoretical-practical meeting. Firstly, we took some time to talk to each other, since we haven't seen each other in two weeks, we sang a few songs and then we continued with our lesson about living faith. We talked about what we, as children, can do for the people around us and since spielmobil is getting pretty close, we decided to receive everyone joyfully and to make sure they all feel great. And thus, we will be able to put into practice what we have already learned. After the Mozaik, we prepared some interesting things for spielmobil and it was amazing to see how willing the children are to help, when they let their fantasy "go wild". It is unbelievable how wonderful ideas the children can have. Since it was very hot, we helped ourselves with some fruit yoghurt, which we made from apricots from our backyard, since we have a huge apricot tree in our backyard. Since we didn't manage finishing everything we planned, we also met today and not only did we have a great time together, but were able to do a lot. We are surprised by the willingness of our children to do something.








No comments:

Post a Comment