Tuesday, March 6, 2012

MOZAIK (4.3.2012)



Tento týždeň v Mozaiku sme mali zaujímavú tému: "Božie slovo". Boli sme vyzvaní k tomu, aby sme boli činitelia Božieho slova a nie len poslucháčmi slova. Prečo Jakub slovo Božie prirovnáva so zrkadlom zaznela otázka dnes. Odpoveď detí bola: "Zrkadlo vždy ukáže tak ako je, ono neklame a tak aj slovo Božie nikdy nás neoklame". Čo znamená byť poslucháčom? Znamená prísť si vypočuť čo sa rozpráva a odísť a zabudnúť všetko čo bolo povedané, alebo aj pamätať si, ale nedať ho do praktického života, povedali deti. A čo znamená byť činiteľom, počuť a odísť a konať tak ako nás slovo vyučuje. Malli sme zvláštne chvíle na modlitbe a pri spievaní piesní. Taktiež sme sa priprávali na program, ktorý sme mali v zbore, kde nám Ana predstavila peňazomenca. :) Ledva čakáme budúce stretnutie.



Ove nedelje u Mozaiku smo imali interesantnu temu: "Reč Božja". Bili smo pozvani da budemo činioci Reči Božje a ne samo slušaoci. Danas je bilo postavljeno pitanje, zašto Jakov upoređuje Reč Božju sa ogledalom. Deca su rekla: "Ogledalo uvek pokaže kako jeste, ono ne laže i tako nas ni Reč Božja nikad ne laže." Šta znači biti slušalac? Znači da dođemo i da saslušamo šta se priča i otići i zaboraviti sve što je bilo rečeno, ili i sećati se toga, no ne živeti prema tome, rekla su deca. A šta znači biti činilac, slušati i raditi kao što nas reč podučava. Imali smo posebne trenutke na molitvi i u pevanju pesama. Takođe smo pripremali program koji smo imali u zajednici kad nam je Ana predstavila menjača novca. :) Jedva čekamo sledeći sastanak.



This week in Mozaik we had an interesting topic: "The Word of God". We were invited to be the doers of the Word of God, not only the listeners. A question was asked, why James compares the Word of God with a mirror. The children said: "The mirror always shows the way it is, it does not lie and also the Word of God never lies". What does it mean to be a listener? It means to come and listen what is being said and then leave and forget everything that was said, or remember it, but not live according to it. And what does it mean to be a doer? To listen and do as the word teaches us. We had a special time in prayer and singing songs. Also, we prepared program that we had in the church when Ana presented us a moneychanger. :) We can hardly wait for the next meeting.



Detský príspevok môžete vypočuť tu:


No comments:

Post a Comment