Monday, August 6, 2012

MOZAIK (5.8.2012)




Današnji Mozaik je bio neobičan. Nakon što smo se sreli u crkvi, da se pomolimo, nakon toga smo išli da posetimo našu sestru Brtkovu koja je udovica. Uradili smo to zbog toga što smo u Jakovljevoj poslanici pročitali da se pobožnost pokazuje i na taj način što se posećuju siročad i udovice. Deca su radosno išli tamo. Usput smo kupili sladoled i bili smo srećni što nas neko jedva čeka da dođemo. Naša sestra, pošto već ima dosta godina, nam je pričala o svom iskustvu sa Gospodom i to je ohrabrilo i našu veru. Mi smo se tamo molili, da joj Gospod da snage koja joj je potrebna za svaki dan, pevali smo i vratili se u naš Mozaik, gde smo još malo mogli skakati na trambolini.



Dnešný Mozaik bol neobvyklý. Potom čo sme sa stretli v zhromaždení, aby sme sa pomodlili, potom sme išli navštíviť našu sestru Brtkovú, ktorá je vdova. Urobili sme to, lebo sme sa u Jakuba dočítali, že pravá pobožnosť sa prejavuje aj tým, že budeme navštivovať vdovy a siroty. Deti s radosťou tam išli, cestou sme si kúpili zmrzlinu a boli sme veľmi šťastní, že niekto sa teší na nás. Naša sestra, keďže už má dosť rokov, rozprávala nám o svojej skúsenosti s Pánom a to povzbudilo našu vieru. My sme sa tam modlili, aby jej Pán Ježiš dal silu, ktorú potrebuje na každý deň, spievali sme a vrátili sme sa do nášho Mozaiku, kde sme ešte mohli skákať na trambolíne.



Today's Mozaic was very unusual. After we have met at our church to pray, we went on to visit our sister Brtka, a widow. We did this, because we had read in the Epistle of James that a good piety is shown also by visiting (taking care of) the orphans and widows. The kids were happy to go there and on our way there, we bought ice cream and we were all glad that someone is looking forward to seeing us. Our sister, since she's quite older then us, talked to us about her experience with the Lord and this encouraged our faith greatly. We prayed with her, that the Lord would give her strength that she needs for every day, we sang ad returned to our Mozaik for some trampoline jumping.









No comments:

Post a Comment