Tuesday, August 21, 2012

BETEL 2012 (deca)




Dečji kamp koji se desio na Betelu, od 16-20. avgusta je za sve nas bio velikim ohrabrenjem. Tema ove godine je bila: "Knjiga bez reči". Svaki dan smo učini nove boje i šta te boje predstavljaju. Zlatna boja predstavlja nebo, pričali smo o tome kako će nam tamo biti lepo. Sledeća boja je bila crna - ona nam govori o grehu. Crvena boja predstavlja krv Gospoda Isusa Hrista, da nas čisti od svakog greha. Bela boja je govorila o tome da kad krv Isusa Hrista očisti naše srce, onda je srce belo. Zelena boja a takođe i poslednja boja predstavlja rast u Gospodu. Ako stvarno volimo Gospoda, onda se to vidi u našem životu. Osim toga što smo pevali i molili se, mogli smo čuti i mnoge interesantne priče. Jedno veče smo imali i logorsku vatru i tamo nam je bilo stvarno lepo i lepo smo pevali i priôali. Sve ukupno nas je bilo 41. Bio je stvarno blagoslovljen kamp i kući smo odlazili tužni, jer se završilo a nama je tako lepo bilo zajedno.


Detský kamp, ktorý sa uskutočnil na Beteli od 16-20. augusta bol pre nás všetkých veľkým povzbudením. Téma tohto roku bola: "Kniha bez slov". Každý deň sme sa učili nové farby, a čo tie farby predstavujú. Zlatá farba predstavuje nebo, rozprávali sme o tom ako nám tam bude pekne. Nasledovná farba bola čierna - ona nám hovorila o prvom hriechu. Červená farba predstavila krv Pána Ježiša, že nás, očistila od každého hriechu. Biela farba hovorila o tom, že keď nás krv Ježiša Krista očistí tak naše srdce je biele. Zelená farba a tiež aj posledná farba predstavila rast v Pánovi. Ak naozaj milujeme Pána tak sa to vidí v našom živote. Okrem toho, že sme spievali a modlili sa, mohli sme počuť aj mnohé zaujímavé príbehy. Jeden večer sme mali aj táborový oheň a tam nám bolo naozaj pekne keď sme spievali, rozprávali. Spolu s deťmi a dospelými nás bolo 41. Naozaj to bol veľmi požehnaný kamp a domov sme odchádzali smutní, lebo sa skončil a nám bolo tak pekne spolu.


Children's camp which happened on August 16th-20th, that was a great encouragement. The theme of this camp was: "Wordless book". Every day we learned new colors a what those colors represent. The gold color represents the heaven and we talked how wonderful it will be there one day. The next color was black - it talks about the sin. Red represents the blood of the Lord Jesus, that it cleansed us from every sin. The white color talked about how when the blood of Jesus Christ cleanses us, our heart will be white. Green is the last color which represents growth in Christ. If we really love the Lord, it will show in our life. Apart from singing and praying, we could hear a few interesting stories. One evening we had a campfire a we had a great time singing and talking. There were 41 of us (both children and adults). It was a very blessed camp and we went home sad, because it ended and we were having a wonderful time together.
















No comments:

Post a Comment