Friday, May 4, 2012

Visit from England


Ovih dana imamo posebnu posetu iz Engleske. Ukupno sedmoro braće i sestara iz Engleske, tačnije iz okoline grada Jorka su došli kako bi se bolje upoznali na Metodističkom crkvom u Srbiji. Sreda i četvrtak su bili tu za upoznavanje Padine i Kovačice, tako da je i na slici atmosfera iz našeg dvorišta u Kovačici. U sledećim danima je u planu da više mesta posetimo, gde se nalaze naše zajednice i u nedelju u 17h će biti zajedničko bogosluženje u Padini na koje ćemo i mi kao zajednica iz Kovačice doći! Ukoliko želite saznati nešto više o Metodističkoj crkvi u Engleskoj, možete nam se pridružiti!

V týchto dňoch máme zvláštnu návštevu z Anglicka. Dokopy sedem bratov a sestier z Anglicka, presnejšie z okolia mesta York prišli, aby sa lepšie zoznamili s Metodistickou cirkvou v Srbsku. Streda a štvrtok boli strávené v spoznávaní Padiny a Kovačice, takže je na fotke atmosféra z nášho dvoru v Kovačici. V nasledujúcich dňoch máme v pláne viac miest navštíviť, kde sa nachádzajú naše zbory a v nedeľu o 17h budú spoločné bohoslužby v Padina, na ktorých aj my ako zbor v Kovačici budeme! Pokiaľ chcete zistiť niečo viac o Metodistickej cirkvi v Anglicku, môžete sa nám pridať!

These days we were glad to have a special visit from the UK. Altogether seven brothers and sisters came from England, from the Yorkshire area, to be more precise, in order to learn more about the Methodist Church in Serbia. Wednesday and Thursday were spent in getting to know Padina and Kovačica, so on the picture you can see the atmosphere from our backyard in Kovačica. During the next few days we plan to visit most of our congregations and on Sunday at 5 p.m. we will have joint service in Padina, where both our churches (Padina & Kovačica) will be joined in worship! If you wish to know more about the Methodist church in England, you are welcome to join us!

No comments:

Post a Comment