Thursday, May 3, 2012

Prvi maj



I mi smo želeli ovaj dan da obeležimo. Dok su mnogi ljudi oko nas dan provodili negde u prirodi uz mnooogo alkohola, mi (Mozaik + Elenka + ja) smo želeli zajedno sa decom i mladima iz Baptističke crkve u Padini i Kovačici da provedemo zajednički dan u proslavljanju našeg Gospoda. Družili smo se, pevali, pravili roštilj u dolini u Padini i naravno, bilo je puno igara i sporta, ali nikako nismo zaboravili i Reč Božju, koju nam je izlagao mladi Mihal Riša iz Slovačke koji se sprema na misiju u Kinu. (Neka Gospod blagoslovi njegovu službu!). Za svakoga je bilo po nešto što je moglo da nas ohrabri i obraduje. Zahvalni smo našim domaćinima što su nas zaista lepo ugostili i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim susretima.



Prvý máj. Aj my sme chceli označiť tento deň. Kým mnohí ľudia dnes trávili niekde v prírode s mnoooho alkoholu, my (Mozaik + Elenka + ja) sme chceli spolu s deťmi a mladými z Baptistickej cirkvi v Padine a Kovačici stráviť spoločný deň v oslave nášho Pána. Spolu sme sa kamarátili, spievali, mali grilovačku v údolí v Padine a samozrejme, bolo veľa hier a športu, ali sme nijako nezabudli na Slovo Božie, ktoré nám vykladal mladý Michal Riša, zo Slovenska, ktorý sa chystá na misiu do Číny (Nech Pán požehná Jeho službu!). Pre každého bolo niečo čo nás mohlo povzbudiť a potešiť. Vďační sme našim hostiteľom, ktorí nás naozaj pekne uhostili a dúfame, že budeme pokračovať s podobnými stretnutiami.



May 1st. We also wanted to mark this day. While a lot of people spent this day somewhere in the nature wi a looot of alcohol, we (Mozaik + Elena + me) wanted to spend the day praising the Lord, together with the children and youth from the Padina & Kovačica Baptist Churches. We hung out, sang, made barbeque in the valley in Padina and of course, the were lots of games and sports. Naturally, we did not forget the Word of God, which a young man from Slovakia - Michal Riša - shared with us, who is preparing to go to a mission in China (May God bless his ministry!). There was something for everyone, something that could encourage us. We are thankful to our hosts for such a wonderful visit  and we hope to continue with meetings like this.


























the last ten photos courtesy of Sanja Misinaj & Lidija Marček :)

No comments:

Post a Comment