Wednesday, May 30, 2012

MOZAIK (27.5.2012)



Danas smo se konačno, nakon dve nedelje, ponovo okupili u našem Mozaiku i nastavili sa Jakovom. Današnja tema je bila "Favorizovanje". Najpre smo morali da objasnimo šta je to i trudili smo se da damo konkretne primere, kako bismo to još bolje shvatili. Jedan od primera je bio: u tvoj razred dođu dve nove devojčice, jedna baš ne izgleda najbolje, nije baš najbolje obučena, ni baš ne miriše najbolje, dok je druga lepa i lepo je obučena i lepo miriše. Sa kojom bi se družio/la? Najbolji odgovor je bio: "i sa jednom i sa drugom". :) U suštini, naša deca umeju jako da nas iznenade. Hvala Bogu za njihovu iskrenost. Razgovarali smo i o tome šta se dešava kod njih, šta ih brine. Odlučili smo da ne gledamo ko je ko (da nikoga ne favorizujemo) i želimo da činimo tako kako je činio GOSPOD ISUS. I želimo se uvek truditi da sve gledamo jednako. :) Kraj smo napravili još slađim, pošto smo jeli i malo čokolade. Veoma se molimo da dođe još mnogo dece koje će takođe moći da dožive radost koju i mi imamo. :) Jedva čekamo sledeći susret. :)


Dnes sme sa konečne po dvoch týždňoch znovu zoskupili v našom Mozaiku a pokračovali s Jakubom. Dnešná téma bola: "Uprednostňovanie". Najprv sme si vysvetlili čo to znamená a sme sa snažili dať konkrétne príklady aby sme čím lepšie pochopili. Jeden z príkladov bol: do tvojej triedy prídu dve nové žiačky, jedna trochu špinavá a nie taká príťažlivá a druhá veľmi pekná, voňavá, čistá. S ktorou by si sa chcel(a) viac kamarátiť? Najlepšie odpoveď bola: "aj s jednou aj s druhou" :) V skutočnosti nás naše deti veľmi vedia prekvapiť. Vďaka Bohu za ich úprimnosť. Rozprávali sme sa aj o tom ako sa majú, čo prežívajú, čo ich trápi. Rozhodli sme sa, že nechceme uprednostňovať nikoho, ale chceme konať tak ako konal PÁN JEŽIŠ. A chceme sa snažiť aby sme na všetkých hľadeli rovnako. :) Koniec sme si urobili ešte sladším tým, že sme si dali čokoládu. Veľmi sa modlíme aj pre to, aby prišli veľa nových detí, ktoré tiež budú môcť prežívať radosť ako čo my prežívame. :) Veľmi sa tešíme na naše budúce stretnutie. :)


Today, after two weeks, we were able to meet again in our Mozaik and continued with the book of James. The topic today was "Favoritism". First we explained what it means and then we tried to give specific examples in order to understand it even better. One of the examples was this: there are two new girls in your class - one of them is not very clean and not very attractive and the other one is quite pretty, smells nice and clean. Who would you be friends with? The best response was "both of them" :) In reality, our children can surprise us very much! Thank God for their sincerity. We talked about their lives, about their worries. We decided not to favoritize anyone, but we want to act just like LORD JESUS acted. And we want to learn to treat everyone equally. :) We made the end sweet by having some chocolate. We are praying earnestly for many new children to come who will experience the joy that we experience. :) We are looking forward to our next meeting. :)

No comments:

Post a Comment