Monday, February 13, 2012

MOZAIK (12.2.2012)



Ove nedelje nam je u Mozaiku bilo jako lepo. Pošto je zima, naš sastanak smo imali u gornjoj sobi, odakle smo mogli posmatrati sneg koji je padao tako lepo. Bili smo zahvalni što možemo biti u toploj prostoriji. Bili smo zahvalni i za to, što je gornja soba završena, pošto smo se revnosno molili za to. Danas smo nastavili sa Jakovom i govorili o "iskušenju". Došli smo do zaključka da je glavni razlog što radimo zlo naša misao i naše loše želje, zavist i požuda... Pozvani smo da pravimo dobra dela koje Gospod od nas želi i da imamo čisto srce (Psalam 51:12). Pošto je bilo zima, čaj sa limunom nam je dobro došao. Pošto smo na raspustu i proglašeno je "vanredno stanje", odlučili smo da se vanredno sastanemo. U utorak u 17h a razlog za to je to, što je Valentin i mi smo odlučili da ćemo imati žurku. Radićemo ručni rad i gledaćemo film. Jedva čekamo. :)



Tento týždeň na Mozaiku nám bolo veľmi pekne. Keďže je zima, naše stretnutie sme mali v hornej miestnosti, kde sme sa mohli z hore pozerať na sneh, ktorý padal tak krásne a boli sme vďační, že my môžeme byť v teplej miestnosti. Boli sme taktiež vďační za to, že horná miestnosť je zakončená, lebo sme sa vrúcne modlili za to. Dnes sme pokračovali s Jakubom a hovorili sme o "pokušení". Prišli sme na to, že hlavný dôvod konania zlého je naša myseľ a naše zlé túžby, závisť, žiadostivosť... Boli sme povolaní k tomu, aby sme robili dobré skutky, ktoré Hospodin si žiada ode nás a to je mať čisté srdce (Žalm 51,12). Keďže bolo zima, tak nám dobre prišiel čajík s citrónom. Keďže sme na prázdninách a je "stav pohotovosti", tak sme sa dohodli, že sa aj my stretneme mimoriadne. V utorok o 17h a jednoduchú dôvod je ten, že je Valentín a my sme sa rozhodli, že budeme mať párty, kde budeme mať ručnú prácu a budeme pozerať film. Veľmi sa tešíme na to. :)



This week in Mozaik we had a great time together. Since it's cold, we had our meeting in the Upper Room, where we could look out at the snow. It snowed so wonderfully and we were grateful that we could be in a warm room. We were also grateful that the Upper Room was finished, since we prayed for it eagerly. We continued talking about James and talked about "Temptation". We came to the conclusion that the main reason for doing bad things is our mind and our bad desires, envy... We were called to do good deeds, which God wants us to do and to have clean hearts ( Psalm 51:12). Since it was cold, we enjoyed a tea with lemon. Since the school is out and we are in an emergency state, we agreed to meet one more time during this week. On Tuesday at 5 p.m. we will meet, and the reason for that is very simple - it will be Valentine's day and we'll have a party. We'll do some crafts and watch a movie. We look forward to it. :)















No comments:

Post a Comment