Monday, February 27, 2012

Roma consultation

Kisač

Od petka 24.2 do nedelje 26.2 sam imao mogućnost da prisustvujem sastanku u Kisaču na kome su bili prisutni predstavnici raznih zemlja (Bugarska, Češka, Mađarska, Makedonija, Nemačka, SAD, Slovačka, Srbija i Švajcarska) u kojima u okviru Metodističke crkve postoji rad sa Romima. Iako sam na sastanku bio u svojstvu prevodioca, bilo je to interesantno iskustvo, pošto sam u proteklih nekoliko godina u Srbiji i u Slovačkoj radio u zajednicama u kojima postoji neka vrsta rada sa Romima. Cilj ovog sastanka je da se povežu sve romske zajednice u Evropi, kako bi u budućnosti moglo doći i do određene razmene resursa. U subotu uveče smo bili u Srbobranu (jedna od dveju romskih metodističkih zajednica u Srbiji) na bogosluženju, a u nedelju ujutro smo bili na bogosluženju u Jabuci (druga romska zajednica). Sa nekoliko slika želim da prikažem kako je prošao ovaj vikend. (Daniel Sjanta)

Srbobran


Od piatku 24.2 do nedele 26.2, mal som možnosť zúčastniť sa stretnutia v Kysáči, na ktorom boli prítomní predstavitelia rôznych krajín (Bulharsko, Česko, Maďarsko, Macedónsko, Nemecko, Slovensko, Srbsko, Švajčiarsko a USA), v ktorých v rámci Metodistickej cirkvi existuje práca s Rómami. Hoci som na stretnutí bol "iba" prekladateľ, bola to zaujímavá skúsenosť, lebo som v predchádzajúcich rokoch v Srbsku a na Slovensku aj sám pracoval v rámci zborov, v ktorých existuje nejaký druh práce s Rómami. Cieľ tohto stretnutia bol, aby sa vytvorilo spojenie medzi rómskymi zbormi v Európe, aby sa aj v budúcnosti mohli uskutočniť výmeny zdrojov. V sobotu večer sme boli v Srbobrane (jedna z dvoch rómskych metodistickych zborov v Srbsku) na bohoslužbách a v nedeľu ráno sme boli na bohoslužbách v Jabuke (druhý rómsky zbor). S niekoľkými fotkami chcem ukázať ako prešiel tento víkend. (Daniel Sjanta)




Jabuka
From Friday February 24th to Sunday February 26th, I had the opportunity to attend a meeting at Kisač UMC, where representatives from different countries were present (Bulgaria, Czech Republic, Germany, Hungary, Macedonia, Serbia, Slovakia, Switzerland and USA), where there is some kind of work with Roma within the United Methodist Church. Even though I was "only" the interpreter at the meeting, it was an interesting experience, since in the past years I have been working in churches, both in Serbia and Slovakia, which have some kind of work with Roma. The goal of this meeting was to make a network between Roma churches across Europe, so eventually there could be exchange of resources. On Saturday evening we were in Srbobran (one of the two Roma Methodist churches in Serbia) for a worship service and on Sunday we attended the morning worship service in Jabuka (the second Roma church). With a few photos I wish to show how the weekend went. (Daniel Sjanta)









video:





No comments:

Post a Comment