Monday, February 6, 2012

The Upper Room (4)


Nakon grubih poslova koji su bili okončani u petak 3. februara, mogli smo odraditi i poslednju etapu sređivanja gornje sobe. Zaista smo zahvalni Gospodu što nam je omogućio da smo mogli završiti uređenje ove prostorije mnogo ranije nego što smo prvobitno planirali. Subota je zaista bila puna posla (krečenje, farbanje, spremanje), te smo zajedničkim snagama iz haosa napravili nešto lepo. U stvari, drugi bi trebalo da presude da li je to stvarno lepo, ali nama se sviđa. :) Dobili smo još jednu prostoriju u kojoj možemo imati razne aktivnosti. Zaista smo zahvalni, jer smo u starom molitvenom domu imali samo jednu veliku prostoriju - salu i jedna dodatna, ne mala već minijaturna. I to je bilo sve - a sad nam je dostupna cela kuća. I verujemo da ćemo jednu po jednu, srediti sve sobe na spratu! Na početku ćemo ovu prostoriju koristiti za kurs engleskog za odrasle koji je počeo još u oktobru prošle godine. Kako vreme bude prolazilo, naći ćemo i drugu korist za ovu prostoriju. Neoficijalno smo ovu sobu nazvali "The Upper Room" što u prevodu znači "gornja soba" a osim ovog "očiglednog" imena, drugi smisao ovog imena potiče iz Biblije, tačnije iz događaja o Poslednjoj večeri, za koju čitamo da se odigrala upravo u ovakvoj "gornjoj sobi", iako je srpski prevod   Biblije ne prevodi uvek tako (Karadžić, Stefanović i Bakotić kaže: "Velika soba", Čarnić "Velika soba na spratu", Sinod SPC "Velika gornja odaja") - to je znači englesko ime ove sobe. Zaista želimo da kao zajednica služimo i pomažemo ljudima Kovačice, tako kao što je i Isus služio i pomagao ljudima oko sebe.



Po hrubých prácach, ktoré sme skončili v piatok 3. februára, mohli sme odrobiť aj posledné štádium v zriaďovaní hornej miestnosti. Veľmi sme vďační Pánovi, že nám umožnil zakončiť zriadenie tejto miestnosti omnoho skorej než to bolo najprv plánované. V sobotu bol naozaj plný deň práce (maľovanie, farbenie a upratovanie) a tak sme spoločnými silami z chaosu urobili niečo pekné. Vlastne mali by možno iní posudzovať o tom, či to naozaj je pekne, alebo nie, ale nám sa páči. :) Dostali sme ďalšiu miestnosť, v ktorej sa budú môcť konať zborové aktivity. Naozaj sme vďační, lebo v starej modlitebni bola len jedna veľká izba - sála a bola aj jedna vedľajšia, nie malá ale miniatúrna. A to bolo všetko - a teraz máme celý dom k dispozícii. A veríme, že po jednej za krátky čas zriadime izby aj na poschodí! Zo začiatku túto miestnosť budeme používať na kurz angličtiny pre dospelých, ktorý prebieha už od októbra. S odstupom času uvidíme aj iné použitie pre ňu. Miestnosť sme neoficiálne nazvali "The Upper Room", ktorá v preklade znamená "horná izba" a okrem toho, že je to jej "zrejmé" pomenovanie, ďalší význam tohto mena pochádza z Biblie, presnejšie z príbehu o Poslednej večere, ktorá sa diala práve v "hornej izbe" (Roháček uvádza: "vrchná dvorana", evanjelický preklad: "dvorana na poschodí" a ekumenický preklad: "veľká horná sieň") - je to teda anglický názov tejto miestnosti. Naozaj túžime po tom, aby sme ako zbor slúžili a pomáhali ľuďom Kovačice, tak ako Ježiš slúžil a pomáhal ľuďom okolo seba.



After the rough part of the wor which we finished on Friday, February 3rd, we could start the last stage of the room preparation. We are very thankful to the Lord for enabling us finishing it much sooner than we had previously thought. Saturday was a busy day (painting, cleaning) and with joint forces we managed to make something beautiful, out of chaos. Actually, others should judge on that whether the new room is nice or not, but we like it. :) We gained another room, where various church activities can be held. We are very thankful, because at our old church there was only one big room - the sanctuary and one additional room, not small, but rather tiny. And that was it - and now we have a whole house at our disposal. And we believe that one by one, we'll be able to put in order all of the rooms upstairs! For now, this room will be used for the English class for adults, which has been running since last October. For later on, we would like to have some other uses for it. Unofficially, we've named this room "The Upper Room". Besides it's "obvious" reason for naming it this, the other meaning comes from the Bible, from the story about the Last Supper, to be more precise, which occured at a room upstairs. We truly wish to be a community that serves and helps the people of Kovačica, just as Jesus had served and helped people around Him.























Komplet sve slike / Úplne všetky fotky / All of the photos taken

No comments:

Post a Comment