Wednesday, May 23, 2012

Radost u Jabuci



U nedelju, 20.5 smo skoro cela zajednica bili u poseti Jabuci. Povod ove posete je bio bratsko-sestrinski sastanak koji je bio sazvan povodom posvećenja obnovljenog molitvenog doma Evangeličke metodističke crkve u Jabuci. Zajednica u Jabuci je osnovana 1973. godine i sve ove godine su se satajali najpre u porodičnoj kući a nakon toga u kupljenoj, maloj trošnoj kući. Sada je ta stara kuća dobila novo ruho! Osim nas iz Kovačice, bilo je prisutno do 200 ljudi kako iz Jabuke, tako i ostalih EMC zajednica, ali i gostiju iz Švajcarske - episkop Boleter sa suprugom kao i bračni par Opliger. U toku dana smo imali dva zajednička bogosluženja na kojima je bilo puno pesama i reči ohrabrenja, kao i puno svedočanstava o tome šta je Bog sve učinio u jabučkoj zajednici u proteklim godinama. Kao znak svega što je Gospod učinio u toj zajednici, jabučka zajednica je uzela novo ime - "Jahve Šama", što znači "Gospod je ovde". Za nas iz Kovačice je to zaista bilo lepo iskustvo i radujemo se što smo mogli zajedno sa Jabučanima da podelimo njihovu radost.




V nedeľu, 20.5 sme takmer celý zbor boli na návšteve v Jabuke. Dôvod tejto návštevy bolo bratsko-sesterské stretnutie, ktorého cieľom bola posviacka obnovenej modlitebne Evanjelickej metodistickej cirkvi v Jabuke. Zbor v Jabuke bol založený 1973. roku a celé tieto roky sa stretávali, najskôr v rodinnom dome jednej sestry zo zboru a neskôr bol kúpený starý, malý dom. Teraz tento starý dom dostal nový tvar! Boli sme takmer 200 prítomných a okrem nás z Kovačice, boli tam aj domáci z Jabuky ale i z ostatných zborov EMC, ale aj hostí zo Švajčiarska - biskup Bolleter s manželkou a manželský pár Oppligerovci. Počas dňa sme mali dve spoločné bohoslužby, na ktorých odznelo veľa piesní a slov povzbudenia, ako aj veľa svedectiev o tom čo Boh všetko urobil pre jabucský zbor v minulých rokoch. Na znamenie všetkého čo Boh urobil v tomto zbore, jabucský zbor dostalo nové meno - "Jahve Šámá", čo znamená "Pán je tuná". Pre nás z Kovačice to bolo naozaj pekná skúsenosť a tešíme sa, že sme mohli spolu s Jabučanmi zdieľať ich radosť.




On Sunday, May 20th, most of our congregation visited the Jabuka UMC. The reason for this visit was the dedication of the renewed sanctuary of the Jabuka UMC. This church was founded back in 1973 and all these years the church was having its services, first in the family house of one of the members and later an old and small house was bought for this purpose. And now, this old house received a new look! There were close to 200 people present and besides us, from Kovačica, there were local people from Jabuka and from other Serbian churches, too. We also had guests from Switzerland - bishop Bolleter with his wife Martha and the Oppligers. During the day we had two worship services with a lot of songs and words of encouragement and a lot of testimonies about everything that God had done for this church in the previous years. As a sign of everything that the Lord has done in this church, Jabuka UMC decided to "adopt" a new name - "Yahweh Shammah", which means "The Lord is here". It was really an amazing experience for us and we were glad to be able to share the joy of the people from Jabuka.





























više fotografija // viac fotiek // more photos:

No comments:

Post a Comment