Saturday, May 19, 2012

Sastanak propovednika




U petak, 18.5 smo u našoj zajednici imali posetu propovednika i crkvenih saradnika iz svih zajednica u Srbiji. Osim propovednika iz Srbije, imali smo i posetu iz Švajcarske - episkop u penziji Hajnrih Boleter, njegova supruga Marta i bračni par Opliger. Ceo dan smo proveli u zajedništvu i u razgovoru. Glavni povod sastanka je bilo predavanje na temu "Veroispovedanja u Bibliji i crkvenoj istoriji" koje je održao episkop Boleter.



Bishop Heinrich Bolleter / Dragan Trajčevski - Novi Sad
V piatok, 18.5 sme v našom zbore mali návštevu kazateľov a cirkevných spolupracovníkov zo všetkých zborov v Srbsku. Okrem kazateľov zo Srbska, mali sme návštevu aj zo Švajčiarska - biskup v dôchodku Heinrich Bolleter, jeho manželka Martha a manželia Oppligerovci. Celý deň sme strávili v spoločenstve a v rozhovore. Hlavný dôvod stretnutia bola prednáška na tému "Vierovyznania v Biblii a v cirkevných dejinách", ktorú mal biskup Bolleter.


On Friday, May 18th we had a visit of the pastors and church co-workers from every church in Serbia. Besides pastors from Serbia, we had a visit from Switzerland - Bishop Heinrich Bolleter, his wife Martha and the Oppligers. We spent the whole day in fellowship and talking. The main reason for this meeting was the lecture titled "Affirmations of Faith in the Bible and in the History of the Church", by Bishop Bolleter.




Lila & Nikola Balovski - Jabuka & Pančevo
Janko Bako - Stara Pazova
Novica Brankov - Šid




Lila Balovski - Jabuka

Jano Sjanta - Padina







Maria Đurovka - Pivnice




Rastislav Francisti - Senta

Vladimir Fazekaš - Vrbas

Miodrag Mihajlović - Vršac


Katarina Nikolić - Srbobran

The Bishop's birthday was a week ago and we wanted
to give him something to remember us. :)


Jano Sjanta had a birthday, too. :)



No comments:

Post a Comment