Monday, October 24, 2011

Thanksgiving



Ove nedelje (23.10) smo u našoj zajednici imali svečano bogosluženje povodom Dana zahvalnosti. To je dan kada se možemo osvrnuti na proteklu godinu i zahvaliti Bogu za njegove darove u tom periodu. Pošto je Kovačica uglavnom poljoprivredno mesto, naša zahvalnost je najviše usmerena na poljoprivredna dobra - voće, povrće i žitarice. Kao i obično, sestre su se pobrinule i ukrasile salu, kako bismo i videli sve te darove od Boga. Kad smo sve to tako stavili na ovu klupu, odjednom smo shvatili koliko smo zaista bili blagosloveni. U toku celog dana smo se mislima osvrtali i na reč Božju i razmatrali nad odeljcima koji govore o Božjem delovanju u našem životu, kao i o našoj zahvalnosti koja bi nakon toga trebalo da usledi. Kroz slike ponovo možete okusiti delić atmosfere.





V túto nedeľu (23.10) sme v našom zbore mali slávnostné bohoslužby ku Dňu vďakyvzdania. To je deň kedy sa môžeme pozrieť späť na minulý rok a poďakovať Bohu za jeho dary, ktorými nás v tom období požehnal. Keďže je Kovačica väčšinou poľnohospodárske mesto, naša vďačnosť bola najviac nasmerovaná na poľnohospodárske produkty - ovocie, zeleniny a obilniny. Ako aj obvykle, sestry sa postarali, aby aj ozdobili sálu, aby sme aj videli všetky dary, ktoré sme od Pána prijali. Keď sme to všetko postavili na lavičku, zrazu sme pochopili ako sme naozaj veľmi boli požehnaní. Počas celého dňa sme sa v myšlienkách pozerali na slovo Božie a uvažovali sme nad oddielmi, ktoré hovoré o Božom pôsobení v našom život, ako aj o našej vďačnosti, ktorá by po tom mala nasledovať. Cez fotky znovu môžete zažiť aspoň kúsok atmosféry.


This Sunday (October 23rd) in our church we had festive Thanksgiving worship services. It is a day when we look back on the previous year and thank the Lord for his gifts that he has given us in this period. Since Kovačica is mostly agricultural community, most of our thankfulness was regarding agricultural goods - fruit, vegetables and cereals. As usual, our women took care of the putting everything in order, so that we could also see all of the gifts that the Lord has given us. When we saw everything laid on the bench, we could really see how much we have truly been blessed. During the whole day in our thoughts we were looking into the word of God and the passages that talk about God's action in our lives and our thankfulness that follows. Through these photos you can experience a little of our atmosphere.





kućica za dobrovoljni prilog (za naš molitveni dom)
domček na dobrovoľné príspevky (za našu modlitebňu)
house for voluntary contributions (for our church)


recitacija

No comments:

Post a Comment