Sunday, October 23, 2011

MOZAIK (22.10.2011)


Ove sobute (22. oktobar) smo imali naš dečji klub MOZAIK, kao i obično. Danas smo pričalo o događaju koji nalazimo u Jevanđelju po Luki 5:1-11: Jednom, dok se narod gurao oko njega da čuje Božiju reč, a on stajao pokraj Genisaretskog jezera, vide pored obale dva čamca. Ribari su izašli iz njih i ispirali mreže. On uđe u jedan od čamaca, koji je pripadao Simonu, i zamoli ga da se malo otisne od kopna. Onda sede pa je učio narod iz čamca. A kad je prestao da govori, reče Simonu: "Izvezi na pučinu pa bacite mreže za lov." "Učitelju", odgovori mu Simon, "svu noć smo se trudili i ništa nismo ulovili. Ali, ako ti kažeš, baciću mreže." I kad to učiniše, uhvatiše veoma mnogo ribe - toliko da su im se mreže cepale. Zato mahnuše drugovima u drugom čamcu da dođu i pomognu im. Ovi dođoše pa oba čamca toliko napuniše da su počeli da tonu. Kad je Simon Petar to video, baci se Isusu pred noge i reče: "Idi od mene, Gospode, jer sam grešan čovek!" Jer on i svi koji su bili s njim bili su zapanjeni koliko mnogo ribe su ulovili a isto tako i Zevedejevi sinovi Jakov i Jovan, Simonovi drugovi. Isus tada reče Simonu: "Ne boj se, od sada ćeš loviti ljude." Naučili smo i novu pesmu: "Petar, Jakov, Jovan love" a Elenka nam je odigrala mali skeč, kako bismo mogli još bolje da zamislimo kako je to izgledalo.




Túto sobotu (22. oktober) sme mali, ako obvykle, náš detský klub MOZAIK. Dnes sme sa učili príbeh, ktorý nachádzame v Evanjeliu podľa Lukáša 5,1-11: Raz keď stál pri Genezaretskom jazere, tlačil sa k nemu zástup, aby počúval Božie slovo. Vtedy videl pri brehu stáť dve loďky. Rybári z nich vystúpili a prali si siete. Ježiš vystúpil do jednej loďky, ktorá patrila Šimonovi, a požiadal ho, aby trochu odrazil od brehu. Potom si sadol a z loďky učil zástupy. Keď dokončil, povedal Šimonovi: Zatiahni na hlbinu a spusťte siete na lov. Šimon mu odpovedal: Učiteľ, celú noc sme sa namáhali a nič sme nechytili, ale na tvoje slovo spustíme siete. Len čo tak urobili, chytili veľké množstvo rýb, až sa im trhali siete. Preto dali znamenie spoločníkom z druhej loďky aby im prišli pomôcť. Tí prišli a naplnili obe loďky tak, že sa až ponárali. Keď to videl Šimon Peter, padol Ježišovi k nohám a povedal: Pane, odíď odo mňa, lebo som hriešny človek. Jeho aj ostatných sa totiž zmocnila hrôza nad úlovkom rýb. Zhrozili sa aj Jakub a Ján, Zebedejovi synovia, ktorí boli Šimonovými spoločníkmi. Nato povedal Ježiš Šimonovi: Neboj sa, odteraz budeš loviť ľudí. Keď loďky prirazili k brehu, zanechali všetko a šli za ním. Učili sme sa aj novú pieseň, ktorá hovorila o tejto téme a Elenka nám aj zahrala malé divadielko, aby sme si lepšie vedeli predstaviť ako to asi vyzeralo.

Simon plovi u svom čamcu :)
Šimon vo svojej loďke :)
Simon sails in his boat :)

tužan, jer nema ulova
smutný, lebo nič nechytil
sad, because he didn't catch anything

veliki ulov / veľký úlovok / big catch :)
This Saturday (October 22nd) we had our kids' club MOZAIK, as usual. We have talked about a story that we find in Luke 5:1-11: One day Jesus was standing beside Lake Gennesaret when the crowd pressed in around him to hear God's word. Jesus saw two boats sitting by the lake. The fishermen had gone ashore and were washing their nets. Jesus boarded one of the boats, the one that belonged to Simon, then asked him to row out a little distance from the shore. Jesus sat down and taught the drowds from the boat. When he finished speaking to the crowds, he said to Simon, "Row out farther, into the deep water, and drop your nets for a catch." Simon replied, "Master, we've worked hard all night and caught nothing. But because you say so, I'll drop the nets." So they dropped the nets and their catch was so huge that their nets were splitting. They signaled for their partners in the other boat to come and help them. They filled both boats so full that they were about to sink. When Simon Peter saw the catch, he fell at Jesus' knees and said, "Leave me, Lord, for I'm a sinner!" Peter and those with him were overcome with amazement because of the number of fish they caught. James and John, Zebedee's sons, were Simon's partners and they were amazed, too. Jesus said to Simon, "Don't be afraid. From now on, you will be fishing for people." As soon as they brought the boats to the shore, they left everything and followed Jesus. Also, we learned a new song, that talks about this topic: Peter, James and John in a sailboat and Elena did a skit about this, so we could picture how it could have been like in those days.


happy :)


Alenka in the role of Simon :)

Tinka in the role of Simon :)

No comments:

Post a Comment