Thursday, October 6, 2011

World Communion Sunday


Nedelja 2.10.2011 je bila posebna nedelja u EMC Kovačica. Na poslepodnevnom bogosluženju smo imali priliku da ugostimo našu dragu braću i sestre iz Padine na zajedničkom bogosluženju. Poseban trenutak je bio i proslavljanje Večere Gospodnje i tom prilikom smo se priključili mnogim Metodističkim crkvama širom svete koje su se tog dana uključili u proslavu World Communion Sunday (Svetska nedelja Večere Gospodnje). To je poseban trenutak kada možemo da se podsetimo da smo samo mali deo cele crkve u celom svetu ali i da razumemo tu povezanost koja postoji među nama. Rečju Božjom je poslužio propovednik Daniel Sjanta na tekst iz Otkrivenja 2:1-7 kada smo bili oslovljeni da ispitamo da nismo i mi napustili našu prvu ljubav! Ljubav Božju koja nas ispunjava i poziva da služimo drugima. Postoji mnogo načina kako možemo ljubav Božju pokazati i u današnjem svetu, kako bismo svakom pokazali da ih Bog voli a na nama je da pronađemo način koji će naše bližnje najviše osloviti. Takođe, imali smo mogućnost da se pozdravimo i sa Suzi i Martinom Kalz koji su se ove nedelje vratili u SAD. Nakon završetka bogosluženja smo imali mogućnost da razgovaramo i da se družimo uz kafu, čaj i kolače uz izraženu želju da se ponovi ovakav susret.






Nedeľa 2.10.2011 bola zvláštna nedeľa v EMC Kovačica. Na poobedajšich bohoslužbách sme mali možnosť privítať milých bratov a sestry z Padiny pri spoločných bohoslužbách. Zvláštna chvíľa bola aj spoločná Večera Pánova a tou príležitosťou sme sa mohli pridať mnohým Metodistickým cirkvám z celého sveta, ktoré sa zapojili do oslavy World Communion Sunday (Svetová nedeľa Večere Pánovej). Je to zvláštna chvíľa kedy si môžeme uvedomiť, že sme len malou časťou celosvetovej cirkvi ale si aj uvedomiť to spojenie, ktoré medzi nami existuje. Slovom nám poslúžil kazateľ Daniel Sjanta na text zo Zjavenia 2,1-7 kde sme vyzvaní, aby sme dávali pozor či sme aj my neopustili našu prvú lásku! Lásku Božiu, ktorá nás napĺňa a pozýva do služby iným. Je množstvo spôsobov ako môžeme lásku Božiu prejaviť aj v dnešnom svete, aby sme každému ukázali, že ich Boh miluje a na nás je, aby sme našli spôsob, ktorý na našich blížnych najviac môže zapôsobiť. Zároveň, mali sme možnosť sa aj rozlúčiť so Susie a Martin Kalz, ktorý sa tento týždeň už vrátili späť do USA. Po ukončení bohoslužieb sme mali ešte príležitosť sa rozprávať pri káve, čaji a koláčikoch, s vyjadrením túžby po zopakovaní takého stretnutia.


Sunday, October 2nd 2011 was a special Sunday for Kovačica UMC. During our evening service we were able to welcome our dear brothers and sisters from Padina UMC for a joint worship service. The special moment we had was celebrating the Lord's Supper. With this we joined many other Methodist Churches around the world in celebrating World Communion Sunday. It was an amazing opportunity to realize we are but a small part of a big worldwide church and to realize the bond there is between us. Preaching was Rev. Daniel Sjanta from Scripture in Revelation 2:1-7 where we were challenged to see if we have forsaken our first love! The Love of God we have received and are supposed to show the others. There are many ways to show the love of God even in the world today. To show others that God loves them and it's up to us to find a way to show it to our neighbors in the most appropriate way. Also, we were able to say goodbye to Susie and Marty Kalz who have gone back to the USA this week. After the service we had time for some more talking and fellowship with coffee, tea and pasteries and expressing the desire to repeat such a meeting.














No comments:

Post a Comment