Tuesday, November 15, 2011

MOZAIK (13.11.2011)


Ove nedelje u MOZAIKU smo bili na "putu" u Japan. Upoznali smo devojčicu po imenu Lotus Bad, koja je sa 10 godina ostala bez roditelja, jer je voda uništila njihovu kuću. Lotus je svoj život nastavila sa bakom i bile su jako siromašne. Jednog dana sreće učiteljicu i ona joj nudi besplatno školovanje. U toj školi Lotus predaje svoj život Isusu. Njena baka je služila idolima i jednog dana nalazi prljavu kesu sa knjigom, na ulici. Bila je to Biblija, ali pošto baka nije znala da čita, pomislila je "odličan papir da ukrasim svoju kuću". Odlučuje da to iskoristi za tapete i lepi po zidu. Kad se Lotus vratila iz škole, videla je svoje omiljene stihove na zidu. Dok je baka odbijala Isusa i molila se idolima, sad su "tapete" počele da joj govore. Ona je na kraju prihvatila Isusa u svoj život i nastavila srećan život sa svojom unukom i svojim Spasiteljem.
Na kraju smo pravili ručni rad koji se zvao "Figure na prstu" i dobili smo zadatak da sa tim figurama smislimo neku priču da bi svako dete imalo prilike da ispriča neki svoj doživljaj ili neku biblijsku priču. Jedva čekamo da se ponovo sretnemo.










Tento týždeň v MOZAIKU sme sa vydali na "cestu" do Japonska. Zoznámili sme sa s dievčatkom, ktoré sa volá Lotus Bad, ktorá ako 10-ročná zostala bez rodičov, lebo voda zničila ich dom. Lotus pokračovala žiť so svojou starkou a boli veľmi chudobné. Jedného dňa stretla učiteľku, ktorá jej ponukla bezplatné školenie. Na tej škole Lotus odovzdala svoj život Ježišovi. Jej starká slúžila modlám a jedného dňa našla špinavú tašku s knihou, na ulici. Bola to Biblia, ale keďže starká nevedela čítať, pomyslela "výborný papier na ozdobu môjho domu". Rozhodla sa využiť to ako tapety a nalepiť ich na stenu. Keď sa Lotus vrátila zo školy, na stene videla svoje obľúbené verše. Kým starká odmietala Ježiša a modlila sa modlám, "tapety" jej začali hovoriť. Ona na konci prijala Ježiša do svojho života a ďalej mala šťastný život so svojou vnučkou a svojim Spasiteľom.
Na konci sme robili ručnú prácu, ktorá sa volá "Figurky na prstoch" a dostali sme za úlohu, aby sme s tými figurkami vymysleli nejaký príbeh - buď nejaké vlastné dobrodružstvo, alebo nejaký biblický príbeh. Ledva čakáme sa stretnúť znovu.









This week in MOZAIK, we went on a "trip" to Japan. We met a little girl named Lotus Bad. She lost her parents when she was only 10, when the water ruined collapsed their house. Lotus went on living with her grand-mother and they were extremely poor. She met a teacher once who offered her free schooling. During this time Lotus gave her life to Christ. Her grand-mother prayed to idols and once she found a dirty bag in  the street, which contained a book. That was the Bible, but since the grand-mother couldn't read, she thought "this is an excellent paper for decorating my house". She decided to glue them to the wall as wallpaper. When Lotus returned from school, she saw her favorite Bible verses on the wall. While the grand-mother was refusing to accept Jesus and prayed to the idols, "the wallpaper" started to talk to her. At the end, she accepted Jesus into her life and went on having a happy life with her grand-daughter and her Savior.
At the end we did some handicraft, called "Finger puppets" and we were given an assignment to make up a story with those puppets - either our own story or a Bible story. We can hardly wait for our next meeting.









No comments:

Post a Comment