Monday, November 21, 2011

MOZAIK (20.11.2011)


I ove nedelje (20.11) smo imali naš klub, u našem novom terminu (nedelja 15h). Neki od nas su ispričali događaj (figure na prstu) koji ih je u toku prošle nedelje usrećio ili rastužio. Ove nedelje smo bili posebno raspoloženi i imali smo drugačiji čas nego dosad - gledali smo jedan kratki film. Film se zove "Dejanov Božićni poklon" koji se nalazi na novom DVD izdanju hrišćanske dečje organizacije "Dete i Svet" pod nazivom "Deda Mrazove priče za laku noć". To je jedna Božićna priča koja nas je opet potsetila šta je zapravo Božić i bilo nam je drago da se čak mesec dana ranije možemo osećati kao da je već Božić. A šta je u stvari Božić? Božić je dan kada se svake godine prisećamo rođenja našeg Gospoda Isusa Hrista. Mnogi ljudi rade svakakve stvari pre, u toku i posle Božića koje koštaju puno para i živaca a zaboravljaju pravu suštinu Božića a u stvari, Božić mora početi u srcu svakog deteta i svakog odraslog, odnosno Tebe, koji ovo čitaš, time što će se Isus roditi i u Tvom srcu! Tada će u stvari svaki dan biti Božić, jer ćeš se svaki dan moći radovati što se Isus Hristos rodio i u Tvom životu! Na kraju našeg časa smo otpevali dve pesme sa pokazivanjem na bogosluženju, tako da smo se dobro razmrdali. :) Radujemo se novom susretu.



Aj túto nedeľu (20.11) sme mali náš klub, v našom novom termíne (nedeľa 15h). Niektorí z nás vyrozprávali (s našimi prstovými figurkami) nejakú udalosť, ktorá nás v predchádzajúcom týždni zaradovala alebo zosmutnela. Tento týždeň sme mali obzvlášť dobrú náladu a mali sme trochu iný klub ako doteraz - pozerali sme jeden krátky film. Film sa volá "Dejanov Vianočný dar", ktorý sa nachádza na novom DVD detskej kresťanskej organizácie "Dieťa a Svet", pod názvom "Santa Clausove rozprávky na dobrú noc". Je to jedna vianočná rozprávka, ktorá nám znovu pripomenula čo vlastne Vianoce sú a boli sme radi, že sa o mesiac skôr môžeme cítiť ako keby boli Vianoce. A čo sú vlastne Vianoce? Vianoce sú deň kedy si každý rok pripomíname narodenia nášho Pána Ježiša Krista. Mnohí ľudia robia všelijaké veci pred, počas a po Vianociach, ktoré stoja mnoho peňazí a nervov a zabúdajú na pravú podstatu Vianoc. V podstate, Vianoce sa musia začať v srdci každého dieťaťa a každého dospelého, teda Teba, ktorý toto čítaš, tým že sa Ježiš narodí aj v Tvojom srdci! Vtedy každý deň budú Vianoce, lebo sa každý deň budeš môcť tešiť z toho, že sa Ježiš Kristus narodil aj v Tvojom živote! Na konci našej hodiny sme zaspievali dve piesne s ukazovaním na bohoslužbách, takže sme sa všetci poriadne rozmykali. :) Tešíme sa na ďalšie stretnutie.


This week (November 20th) we had another one of our clubs, again in our new time slot (Sunday - 3 p.m.). Some of us told a story (with finger puppets) that made them either happy or sad in the past week. This week we especially had a good mood and had a little different club than before - we watched a short film. The film is called "Dejan's Christmas present" which is included on the new DVD of the children's organization "The Child and the World" called "Santa Claus' Bed Time Stories". This is a Christmas story that reminded us again  what Christmas is really about and we were glad to really feel as if it were really Christmas. What is Christmas really? Christmas is a day when each year we are reminded of the birth of our Lord Jesus Christ. A lot of people do all sorts of thing before, during and after Christmas that cost a lot of money and energy and they forget the true meaning of Christmas, but actually Christmas must start in the heart of every child and every adult, or to be more specific - You, who are reading this, when Jesus is born in Your heart! Then, every day will be Christmas, because everyday you will be able to be happy because Jesus Christ was born in Your life, too! At the end, we sand two songs with motions at the worship service, so we were all twitching. :) We look forward to our next meeting.



Ovo je bonus sa ovog DVD-a, kratki film koji se zove "Aleksa kod Deda Mraza". Uživajte!!!
Toto je bónus z tohto DVD-čka, krátky film s názvom "Aleksa u Santa Clausa". Užite si to!!!
This is a bonus from this DVD, a short film called "Alex with Santa". Enjoy!!!



Ukoliko želite kupiti ovaj DVD, možete nam se obratiti!

No comments:

Post a Comment