Wednesday, December 21, 2011

Štvrtá adventná nedeľa



Štvrtá Adventná nedeľa je zároveň štvrtá nedeľa cirkevného roka a posledná nedeľa pred Vianocami. Je to tiež dosť rušné obdobie, lebo sa priprávame na Vianočné sviatky a snažíme sa dokončiť všetky veci, ktoré nám ešte zostali na zozname pre tento rok, kým sa aj tento kalendárny rok neskončí.

Zároveň sme si spomenuli, že pred rokom (presnejšie 19.12. 2010) sme mali posviacku nášho nového modlitebného domu, ktorý sa nám podarilo získať s pomocou mnohých ochotných priateľov-darcov. Máme veľa dôvodov, aby sme boli vďační Pánovi! Veríme, že nám Pán Boh požehná ešte mnohé roky v tejto modlitebni, a že aj my budeme môcť na viditeľnejší spôsob pomôcť iným, tak ako aj nám iní pomohli. Nech nám v tom Pán pomáha!

V myšlienkách sme sa doobeda pozerali na čas kedy Boh sľubil Dávidovi, že jeho potomkovia budú večne vládnuť! Aj keď sa o 400 rokov neskôr posledným Judským kráľom Cidkijom skončila vláda tejto rodiny, zdalo sa, že Pán Boh zabudol na svoj sľub. Potrvalo ešte ďalších 600 rokov, ale s narodením Pána Ježiša Krista sa narodil Dávidov potomok, ktorého vláda sa nikdy neskončí! Niekedy sa zdá, že Pán Boh mešká, že neodpovedá, ale v ten správny čas on vždy koná na ten najlepší spôsob!

Taktiež, poobede sme mali štvrté pokračovanie našej novej Vianočnej série kázní s názvom "Cesta z Nazareta do Betlehema" a štvrtá kázeň nesie názov "Z Nazareta do Betlehema".

Kázne si môžete vypočuť tu. Prajeme požehnané počúvanie!

doobeda: 2 Samuelova 7,1-11 - Nátanovo proroctvo
vypočuť kázeň

poobede: Lukáš 2,1-7 - Z Nazareta do Betlehema
vypočuť kázeň



No comments:

Post a Comment