Monday, July 9, 2012

MOZAIK (8.7.2012)



Kao i obično, danas smo se susreli, iako nam je bilo jaaaako toplo, ali nas ni to nije obeshrabrilo da se susretnemo i da proslavimo Gospoda kako znamo. Nastavili smo sa Jakovom i današnja tema je bila "Konflikti". Pričali smo o našem iskustvu koje smo imali u vezi sa konfliktom. To je situacija u kojoj se svako od nas našao. Svesni smo toga da nam Gospod ne daje sve ono što od Njega tražimo, a to nije zbog toga što nas ne voli, već zato što zna da to nije najbolje za nas. Prisećali smo se molitava koje je Gospod uslišio, ali i onih koje su ostale neuslišane a za mnoge smo shvatili da su to predstavljale stvari koje za nas nisu baš najbolje. Kao i obično, i danas smo to najslađe ostavili za kraj.







Ako aj obvykle, dnes sme sa stretli, aj keď nám bolo veeeeľmi teplo, ale nám ani to neprekážalo, aby sme sa zišli a oslávili Pána s tým ako môžeme. Pokračovali sme s našim Jakubom a dnešná téma nám bola "Konflikty". Rozprávali sme sa o našich skúsenostiach, ktoré máme viazané za konflikt. Je to situácia, v ktorej sa nachádzal každý z nás.Vedomí sme toho, že Pán Boh nám nedá to čo si prosíme od Neho a to nie preto, že nás nemiluje, ale preto že to nie je najlepšie za nás. Spomínali sme si na modlitby, ktoré Pán vypočul, ale aj tie, ktoré zostali nezodpovedané, čo vlastne predstavovali veci, ktoré asi pre nás neboli najlepšie. Ako aj obvykle, aj dnes sme si to najsladšie nechali na koniec.







As usual, today we met, even though it was veeeery hot, but even that didn't bother us to get together and to worship the Lord. We continued with James and today's topic was "Conflicts". We talked about our experiences with conflict. It is a situation in which everybody has found himself in. We are aware that the Lord doesn't give us always what we ask for, and that is not because he doesn't love us, but because he knows what's best for us. We reminisced of all the prayers that the Lord has answered, but also of all the prayers that were left unanswered, and it represented things which were not the best for us. As usual, the sweetest things we left for the end.






  



No comments:

Post a Comment