Wednesday, January 26, 2011

Posvećenje / Posviacka / The dedication



Ovde vam predstavljamo par slika sa svečanog bogosluženja posvećenja molitvenog doma, 19.12.2010. Imali smo dva bogosluženja na kojima smo imali brojne goste. Prepodne nam je rečju Božjom poslužio Martin Hovan, superintendent u penziji a pesmom su nam poslužili hor GLORIA iz Kisača. Sa njima je takođe bio i Janko Bako iz Stare Pazove, kao i nekoliko gostiju iz Pivnica, Jabuke i Padine. Radost za nas je bila činjenica da su se našem pozivu odazvali i predstavnici drugih crkava iz Kovačice i Padine - Slovačka evangelička a.v. crkva, Hrišćanska baptistička crkva i Hristova duhovna crkva.

Tu vám predstavujeme niekoľko fotiek zo slávnostných bohoslužieb posviacky modlitebne, ktoré sa konali 19.12.2010. Mali sme dve bohoslužby, na ktorých sme mali mnoho hostí. Doobedu nám slovom slúžil brat Martin Chovan, superintendent v dôchodku a piesňou nám poslúžil spevokol GLÓRIA z Kysáča. S nimi tiež bol aj Ján Bako, kazateľ zo Starej Pazovy ako aj niekoľko hostí z Pivnice, Jabuky a Padiny. Pre nás bolo veľkou radosťou aj to, že sa na pozvanie odozvali aj predstavitelia druhých cirkví z okolia - Slovenská evanjelická a.v. cirkev, Kresťanská baptistická cirkev a Kristova duchovná cirkev.

Here we would like to present you a few pictures from our festive service of dedication of our sanctuary that occured on December 19th, 2010. We had two services and we had many guests. In the morning, preaching was Rev. Martin Hovan, retired superintendent and we enjoyed songs from the choir GLORIA from Kisač UMC. With them were also Rev. Janko Bako from Stara Pazova UMC and a few people from Pivnice UMC, Jabuka UMC and Padina UMC. We were also glad because of the fact that we had representatives from different churches from the area, too - Slovak Evangelical Lutheran Church, Baptist Church and Pentecostal Church.





Pošto u novoj sali nije bilo dovoljno mesta za sve, naši gosti iz Kisača su se smestili u propovedničkom stanu, odakle su lakše mogli doći u salu i zapevati par pesama.

Keďže v novej sáli nebolo dosť miesta pre všetkých, hosti z Kysáča sa zmestili v kazateľskom byte, odkiaľ ľahšie mohli prísť do sály a odspievať nám niekoľko piesní.

Since there was not enough room in the sanctuary, our guests from Kisač UMC (the choir) had to be seated in the parsonage (it's directly connected to the sanctuary) and it was easier for them to come in and sing us a few songs.



Na poslepodnevnom bogosluženju nam je rečju poslužio Mihajlo Olejar, propovednik iz Padine, u penziji (koji je pre odlaska u penziju služio u ovoj zajednici mnogo godina). Pesmom su nam poslužili braća i sestre iz Jabuke kao i novoosnovani hor zajednice u Kovačici. Iako su neki gosti koji su bili sa nama u toku pre podneva bili otišli, zbog lošeg vremena, mogli smo zaista preživeti blagoslovljeno vreme sa svim gostima koji su došli da podele našu radost sa nama.

Na poobedajšich bohoslužbách nám slovom poslúžil Michal Olejár, kazateľ z Padiny, v dôchodku (ktorý pred odchodom do dôchodku rokami slúžil v tomto zbore). Piesňou nám poslúžili bratia a sestry z Jabuky, ako aj novozaložený spevácky zbor z Kovačice. Hoci niektorí hostia, ktorí boli s nami doobeda už odišli, pre počasie, mohli sme prežívať skutočne požehnaný čas so všetkými hosťmi, ktorí sa prišli podeliť o našu radu.

At our afternoon service, Rev. Michal Olejar, retired pastor from Padina UMC (who also served in Kovačica UMC for many years prior to his retirement) was preaching. We enjoyed many songs from our brothers and sisters from Jabuka UMC and the newly formed Kovačica UMC choir. Although some of the guests who were with us in the morning were already gone, because of the bad weather, we could really have a blessed time with all of our guests who came to share our joy.






No comments:

Post a Comment