Tuesday, September 20, 2011

Padina 2 (10.9.2011)

Svake druge godine održavamo susret sestara banatskog okruga. Ove godine smo ga održali 10. Septembra u Padini. Zastupljene su bile zajednice iz Jabuke, Kovačice i Padine (osim ovih u okrug spadaju i zajednice u Pančevu i Vršcu). Bio je to celodnevni susret. Bio je to susret ohrabrenja, gde su kroz pesme, svedočanstva i propoved, sestre bile ohrabrene i potaknute da produže sa svojim doprinosima u svojim lokalnim zajednicama. Bilo je prisutno preko 50 sestara ali i nekoliko braća, i vreme koje smo tog dana proveli je zaista bilo na blagoslov svima. Pre podne je propovedala Lila Balovski iz Jabuke, dok je u poslepodnevnom programu nekoliko sestara i braće doprinelo svojim svedočanstvima. I ovaj sastanak je bio u duhu teme koja je bila na sestrinskom sastanku u Kisaču "Ljubi Gospoda Boga i ljubi bližnjega svoga".

Každý druhý rok máme stretnutie sestier banátskych zborov. Tohto roku sme ho mali 10. Septembra v Padine. Prítomné boli sestry zo zborov v Jabuke, Kovačici a Padine (okrem týchto patria sem aj zbory v Pančeve a Vršci). Bolo to celodenné stretnutie. Bolo to stretnutie povzbudenia, kde sestry cez piesne, svedectvá a kázeň boli povzbudené aby pokračovali so svojimi príspevkami vo svojich miestnych zboroch. Bolo prítomných vyšše 50 sestier ale aj niekoľko bratov a čas, ktorý sme spolu strávili v teň deň bol skutočne požehnaný. Doobeda kázala kazateľka Lila Balovski z Jabuky, kým sa pri poobedajšom programe niekoľko sestier a bratov zdieľalo o svoje svedectvo. Aj toto stretnutie bolo konané v tom istom duchu ako aj sesterské stretnutie v Kysáči, s témou: "Miluj Pána Boha a miluj svojho blížneho".

Every second year, we have a Banat region women's meeting. This year, it was on September 10th in Padina. Women from Jabuka, Kovačica aj Padina United Methodist Churches came together (besides these, churches in Pančevo and Vršac belong to this region). It was an all-day-meeting. It was a time for encouragement. We were encouraged through songs, testimonies and the sermon to go forth and continue with our contributions in our local churches. There were more than 50 women (but also men) present and the day we spent together was truly a blessing for all of us. Rev. Lila Balovski from Jabuka UMC was preaching and in the afternoon, a few women and men shared their testimonies. This meeting was, too, continued in the same spirit as the meeting in Kisač, with the theme : "Love the LORD God and love your neighbor".





sestre iz Jabuke / sestry z Jabuky / women from Jabuka





glavni kuvar / hlavný kuchár / chef






No comments:

Post a Comment