Tuesday, February 28, 2012

MOZAIK (26.2.2012)



Danas smo u Mozaiku opet imali zaista divne trenutke, pošto nastavljamo sa poslanicom Jakovljevom, doživljavamo kao da kopamo u duboki bunar - reč Božju. Naše lekcije nisu lake, ali nam je drago da nas Gospod uči kroz njih i da ih sve bolje razumemo. Danas smo nastavili da pričamo o iskušenju i došli smo do zaključka da nam Gospod neće dati više od onoga što možemo poneti. To znamo iz 1 Korinćanim 10:13. Takođe, učimo kako da koristimo Božju reč i nastavljamo sa molitvom. Danas smo na našem sastanku posvetili pažnju i pripremi programa koji smo imali na bogosluženju. U toku sledećih šest nedelja ćemo svake nedelje imati mali program i uvek će jedno od dece pročitati neki kratki tekst - tekst koji opisuje neku osobu koja je bila u kontaktu sa Isusom u poslednjim danima njegovog života. Deci se to veoma sviđa, pošto će svake nedelje neko drugi imati priliku da se obuče u interesantno odelo i da čita. Radujemo se što nam i proleće dolazi a sa njim puno aktivnosti. :) Jedva čekamo sledeći sastanak.



Dnes v Mozaiku sme znovu mali zvláštne chvíle, keďže pokračujeme s listom Jakuba, prežívame ako hlboké kopanie do studne, ktoré je slovo Božie. Naše lekcie nie sú ľahké, ale sme radi, že Pán nás vyučuje cez lekcie a už im stále viac rozumieme. Dnes v Mozaiku sme pokračovali v pokušení a prišli sme do záveru, že Pán nám nedá viac ako môžeme zniesť. Vieme to z 1 Korinťanom 10:13. Tiež sa učíme teraz ako používať Božie slovo a pokračujeme v modlitbe. Dnes na našom stretnutí sme pozornosť venovali aj príprave na program, ktorý sme mali na bohoslužbe. Ďalších šesť týždňov budeme mať každú nedeľu výstup na bohoslužbách, na ktorých vždy jedno dieťa bude mať určitý krátky text, ktorý prečíta - text, ktorý opisuje nejakú osobu, ktorá vstúpila do kontaktu s Ježišom v jeho posledných dňoch života. Deťom sa to veľmi páčilo, lebo každú nedeľu bude mať niekto iný kto sa bude môcť obliecť do zvláštneho oblečenia a prečítať text. Tešíme sa aj na to, že už nám prichádza jar a s ňou aj veľa aktivít. :) Tešíme sa na budúce stretnutie.



Today in Mozaik we had special moments, since we continued working with James, we enjoy digging in the deep well, which is the Word of God. Our lessons are not very easy, but we are glad that the Lord is teaching us through them and each time we understand them better. Today we continued talking about the temptation and we came to a conclusion that the Lord will not give us more than we can bear. We know that from 1 Corinthians 10:13. We are also learning how to use the Word of God and we continue with prayer. Today we also spent some time preparing the program for the Worship service. For the next six weeks, every Sunday we will have a small "performance" at the Worshop service and each time, one of the children will read a short text - text, which describes a person who came into contact with Jesus during the last days of His life. The kids were so happy about it, because every Sunday they will have the opportunity to dress up and read something. We look forward to the spring, which is also coming, which also brings new activities. :) We look forward to our next meeting.



Detský príspevok môžete vypočuť tu:
Kajfáš









video:

 

No comments:

Post a Comment