Tuesday, April 3, 2012

MOZAIK (1.4.2012)



Znovu ešte jedno stretnutie, na ktorom sme mohli osláviť Boha, hoci nám neprišli všetky deti, ale predsa sme mali dobrý čas, keď sme si pripomínali minulé dni a uvideli že naozaj Boh pracuje na našich srdciach a mení nás. Dnešné stretnutie sme viac venovali prípravám pre program, ktorý uskutočníme na budúcu nedeľu, keďže sa nám priblížila Veľká noc. Rozprávali sme sa tiež aj o ich starostiach a veciach, ktoré obťažujú ich srdcia. Pokračujeme v liste Jakuba, ktorý nie je vôbec jednoduchý pre nás, ale je veľmi úžitočný. To čo nás najviac fascinuje na deťoch sú ich modlitby, keďže vedia predkladať veci pred Boha, ktoré nám ani na rozum neprídu. Fascinuje nás ich pohľad na svet. Taktiež sme vzali účasť na bohoslužbách, ako aj minulé  nedele a tentokrát nám Zuzka zahrala Kornélia, rímskeho vojaka. Tešíme sa na veľkonočnú párty, na ktorú sme pozvaní do Padiny na budúci utorok. Chceme len pripomenúť, že kvôli zmene času, naše stretnutie sme presunuli na 15.30 h v nedeľu! Naše nasledovné stretnutie sa uskutoční na Veľký piatok. :) Tešíme sa. :)



Ponovo još jedan susret na kome smo mogli da proslavimo Boga, iako nam nisu sva deca došla, ipak nam je bilo lepo. Mogli smo da se podsetimo prošlih dana i da vidimo da Bog zaista radi u našim srcima i da nas menja. Današnji susret smo najviše posvetili pripremi programa koji ćemo pokazati sledeće nedelje, pošto nam se Uskrs jako približio. Pričali smo, takođe, i o stvarima koje ih zabrinjavaju i o stvarima koje terete njihova srca. Nastavljamo sa poslanicom Jakova koji nam uopšte nije lak, ali je jako koristan. To što nas najviše fascinira na deci su njihove molitve, pošto znaju da predlažu stvari Bogu na molitvi, čak i takve koji nama ni ne padnu na pamet. Fascinira nas njihov pogled na svet. I ove nedelj smo uzeli učešće i na bogosluženju, kao i prethodnih nekoliko nedelja. Ovaj put je Zuzka bila Kornelije, rimski vojnik. Radujemo se i našoj uskršnjoj zabavi, na koju smo pozvani u Padinu, u utorak. Želimo samo da napomeneno, da smo naše sastanke, zbog promene vremena, pomerili na 15.30 h u nedelju! Naš sledeći sastanak će biti na Veliki petak. :) Jedva čekamo. :)



Yet again we were able to praise our Lord, and even though not everyone came, we had a wonderful time together. We could remember the past days and to see that God really works in our hearts and that He changes us. Today we mostly prepared for next Sunday, since Easter has come so close. We talked about their worries and the things that sadden them (the kids). We continue studying James, which is not easy at all, but it has been a great blessing to us. What fascinates us the most are the children's prayers, the way they lift up things to God - they do that even about the things that would never cross our minds. We are fascinated by their worldview. We also took part in the Worship service, as we did for the past several weeks. This time, Zuzka played Cornelius, the roman soldier. We also look forward to our Easter party, that we were invited to attend in Padina next Tuesday. We only wish to mention that because of the time change, our meetings have been moved to 3.30 p.m. on Sunday! Our next meeting will be on Good Friday. :) We look forward to it. :)
 













No comments:

Post a Comment