Saturday, February 18, 2012

Valentine's Day Party '12


Kao što smo i planirali, u utorak 14. februara smo imali Valentinsku žurku. Iako je možda prva reakcija, zašto bi uopšte trebalo da proslavljamo ovaj praznik koji ima tako malo zajedničkog sa hrišćanstvom, naš odgovor je veoma jednostavan. Nas ne interesuju detalji u vezi sa ovim praznikom, već pošto dan Valentina govori o ljubavi, želeli smo da proslavimo ljubav Božju koju nam je On pokazao! A pošto ove nedelje i onako imamo raspust, želeli smo da to iskoristimo i da se ponovo sretnemo. Osim uobičajenog osveženja koje obično zna da bude na žurkama, pričali smo o Bogu, pevali smo, radili ručni rad, igrali igre, gledali crtani i slikali punooo slika. :) Na kraju smo otišli u susednu ulicu gde smo čuli da je neko napravio lepog slona, od snega! Iako je bilo hladno, bilo nam je super. Naš sledeći sastanak će biti u nedelju u dva sati posle podne! Vrlo bi nam bilo drago da možemo i drugu decu da vidimo među nama! Jedva čekamo!



Ako sme aj plánovali, v utorok 14. februára sme mali Valentíny párty. Aj keď je možno prvá reakcia, prečo by sme vôbec mali oslavovať tento sviatok, ktorý má tak málo spoločného s kresťanstvom, naša odpoveď je jednoduchá. Nás nezaujímajú detaily tohto sviatku, ale keďže Valentín je o láske, chceli sme osláviť Božiu lásku, ktorá nám bola ukázaná! A keďže tento týždeň máme prázdniny, chceli sme to využiť a znovu sa stretnúť. Okrem bežného občerstvenia, ktoré obyčajné býva na párty, hovorili sme o Bohu, spievali sme, robili sme ručnú prácu, hrali sme hry spolu, pozerali kreslený a veeeeľa sa fotili. :) Na konci sme sa išli do susednej ulice, kde sme počuli, že sa nachádza krásny slon urobený zo snehu. Aj keď bola zima, mali sme krásny čas spolu. Naše nasledujúce stretnutie bude v nedeľu o druhej hodine poobede! Veľmi radi medzi seba privítame aj iné deti! Tešíme sa!



As planned, on Tuesday February 14th we had our Valentine's Day Party. Probably the first reaction is why should we celebrate this day at all, since it has so little in common with actual Christianity. Our answer is quite simple. We were not interested in all the details about this day, but since Valentine's Day is all about love, we wanted to celebrate the love of God, which He showed us son wonderfully! And also, since we had prolongued vacations this week, we wanted to use this and meet during the week, too. Besides the usual refreshment a party has, we talked about God, sang, did crafts, played some games, watched a cartoon and took a looot of photos. :) At the end we went to the next street, where we heard someone made a beautiful elephant made from snow. Even though it was cold, we had a great time together. Our next meeting will be on Sunday at 2 p.m.! We would gladly welcome anybody else who wishes to join us. We look forward to it.














No comments:

Post a Comment