Tuesday, June 5, 2012

MOZAIK (3.6.2012)


I dana smo na našem sastanku nastavili sa poslanicom Jakovljevom. Tu smo pričali o živoj veri. Šta to stvarno znači i šta to znači da je vera bez dela mrtva. Želeli smo da shvatimo šta u stvari znače dela koja treba da pravimo. Pogledali smo na to iz dečje perspektive i to je otprilike izgledalo ovako: Kad se kod kuće dosađujemo, nećemo raditi ništa loše, već ćemo odlučiti da uradimo nešto dobro, da posetimo nekoga ko je bolestan, da operemo sudove ili tome slično. Za današnju lekciju su deca rekla da je bila dosta teška. A ono najslađe smo ostavili za kraj - palačinke. Imali smo danas i posebnu posetu iz Padine. Jedva čekamo sledeći sastanak. :)



Dnes sme na našom stretnutí pokračovali s listom Jakuba, kde sme sa rozprávali o živej viere. Čo to vlastne znamená a čo to znamená, že viera bez skutkov je mŕtva. Chceli sme prísť na to, že čo to vlastne znamenajú skutky, ktoré máme činiť. Pozreli sme sa z detského pohľadu a to asi vyzeralo takto: Keď sa doma nudíme, nebudeme robiť niečo zlé, ale sa lepšie rozhodneme, že urobíme niečo dobré, že navštívime niekoho kto je chorý, pomôžeme mame umyť riad, alebo podbne. Pre dnešnú lekciu deti povedali, že pre nich bola ťažká. A to najsladšie sme si nechali na koniec - palacínky. Mali sme dnes aj zvláštnu návštevu z Padiny. Tešíme sa na nasledujúce stretnutie. :)



Today at our meeting, we continued with the letter of James. We talked about the living faith. What it actually means and what it means that the faith without deeds is dead. We wanted to come to an understanding of what the deeds that we need to do mean. We looked at it from a children's point of view and it looked something like this: when we're at home, bored, we won't do anything bad, but we should rather decide and do something good - visit someone who is ill, help with the dishes or so. Today, the kids said that the lesson was quite hard. And the sweetest thing we left for the end - pancakes. We also had a very special visit from Padina. We look forward to our next meeting. :)




No comments:

Post a Comment