Sunday, March 18, 2012

Bishop's visit


Dňa 18.3.2012 medzi nás zavítal Biskup Patrick Streiff. Do soboty sa v Kysáči konalo stretnutie výkonného výboru Centrálnej konferencie Strednej a Južnej Európy. Do tejto oblasti patri až 16 krajín, (Albánsko, Alžírsko, Belgicko, Bulharsko, Česko, Francúzsko, Chorvátsko, Macedónsko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Srbsko, Švajčiarsko, Tunizsko), ktoré na mape môžete vidieť nižšie, ktore su rozdelené do siedmych oblastí, ktoré nazývame Výročnými konferenciami, nad ktorými Biskup Streiff má dozor. Poslednýkrát bol medzi nami 23.5.2010 keď sa pri bohoslužbách vykonala inštalácia kazateľa Daniela Sjantu v tomto zbore. Odvtedy sa v našom zbore stali mnohe zmeny, na ktoré sa biskup aj sám chcel pozrieť. Na ranných bohoslužbách sme okrem biskupa mohli uvítať aj ďalších hostí zo Šviajčiarska (Thomas Rodemeyer), Francúzska (Daniel Nussbaumer) a Česka (Josef Červeňák), ale aj našich milých bratov a sestry z Padiny. Mali sme naozaj požehnaný čas spolu a po bohoslužbách sme mali spoločenstvo navzájom. Veľmi sa radujeme, že sme mohli mať dnešný deň spoločný a nadejeme sa, že čoskoro znovu budeme môcť sa znovu stretnúť s Padinčanmi.



Dana 18.3.2012 nas je posetio episkop Patrik Štrajf. Do subote je u Kisaču bio sastanak izvršnog odbora Centralne konferencije Srednje i Južne Evrope. U ovaj region pripada 16 zemalja (Albanija, Alžir, Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Srbija, Švajcarska i Tunis) koje možete videti na mapi niže. Ove zemlje su podeljene u sedam regiona koje zovemo Godišnja konferencija, koje episkop Štrajf nadgleda. Poslednji put je bio među nama 23.5.2010 kad je na bogosluženju bio Daniel Sjanta postavljen za novog propovednika u zajednici. Od tada su se u zajednici desile mnoge promene koje je episkop želeo i sam da pogleda. Na jutarnjem bogosluženju smo osim episkopa imali i goste iz Švajcarske (Tomas Rodemajer), Francuske (Daniel Nusbaumer) i Češke (Jozef Červenjak), ali i našu dragu braću i sestre iz Padine. Imali smo zaista blagosloveno vreme zajedno i nakon bogosluženja smo mogli nastaviti u zajedništvu. Veoma se radujemo što smo današnji dan mogli provesti ovako zajedno i nadamo se da ćemo se i uskoro moći ponovo susresti sa Padincima.



On Sunday, March 18th 2012, we were visited by our Bishop Patrick Streiff. Until Saturday, there was a meeting of the Executive committee of the Central Conference of the Central and South Europe. There are 16 countries in this region (Albania, Algeria, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, France, Hungary, Macedonia, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Switzerland and Tunisia) - you will find a map below. These countries are divided into seven areas, called Annual Conferences. Bishop Streiff oversees this region. The last time our bishop visited us on May 23rd 2010 when our pastor Rev. Daniel Sjanta was apointed to our church. A lot of things changed since then and the bishop wanted to see those changes for himself. During the morning worshiop, besides the bishop we had a few other guests - from Switzerland (Thomas Rodemeyer), France (Daniel Nussbaumer) and Czech republic (Josef Červeňák), but also our dear brothers and sisters from Padina. We truly had a blessed time together and after the service we had a wonderful fellowship. We are very happy to have spent the day together with other people and we hope to have another joint service with our friends from Padina.


kázeň: biskup Patrick Streiff - Izaiáš 54,7-10
vypočuť kázeň





Central Conference of Central and Southern Europe
crveno: zemlje pod nadzorom episkopa Štrajfa
červené: krajiny pod dozorom biskupa Streiffa
red: countries under bishop Streiff's oversee

No comments:

Post a Comment