Monday, January 16, 2012

MOZAIK (15.1.2012)



Ove nedelje u Mozaiku smo nastavili sa lekcijom od prošle nedelje Došli smo do dela koji se zove "Nagrada nakon ispita". Ponovi smo ono što smo radili i videli smo da smo svi sad mogli bolje shvatiti, pošto je to "leglo" u našim mislima. Došli smo do zaključka da nam Gospod Isus daje mudrost kad Ga budemo moliti i znamo da nas on razume u svemu, pogotovo kad moramo biti drugačiji od ostalih, jer nas Sveto Pismo uči tome. To nije lako, ali nam Gospod u tome pomaže i za to nam sledi nagrada. Na kraju smo dobili sliku da kad imamo teškoće, trebalo bi da se radujemo, jer će nam to pomoći da se približimo Bogu. Možemo zamoliti Boga da nam da mudrost i očekivati da ćemo dobiti venac života koju je Bog obećao onima koji Ga vole. Otpevali smo i nekoliko pesama a jednu od njih smo otpevali i na bogosluženju - mogli smo dakle i drugima pokazati šta učimo. Pesma je na slovačkom, a u prevodu tekst glasi: "Mudar čovek gradi svoju kuću na steni, pada kiša i voda se diže, ali kuća ostaje! Lud čovek gradi svoju kuću na pesku, pada kiša i voda se diže i voda je odnela kuću! Sećaj se toga što govori Pismo, ne gradi kuću na pesku! Neka tvoja kuća ima osnove u Bogu i tada će tvoja kuća stajati!" Na kraju smo završili kod "nas" u stanu i uz kafu i kolače smo odigrali našu omiljenu igru UNO. Jedva čekamo sledeći sastanak. :)



Tento týždeň sme v Mozaiku mali pokračovanie lekcie z minulého razu. Prišli sme po časť "Odmena po skúškach". Zopakovali sme si čo sme robili a zaujímavo, že deti to teraz lepšie pochopili keď im to "odsedelo". Prišli sme k záveru, že Pán Ježiš nám dá múdrosť keď Ho budeme o to prosiť a vieme, že On nás rozumie vo všetkom, zvlášť keď musíme byť odlišní od ostatných, lebo nás Písmo Sväté tak učí. To nie je ľahké, ale Pán nám pomôže a odmení nás za to. Na konci sme dostali obraz toho, že keď máme ťažkosti, mali by sme sa radovať, pretože mi umožňujú priblížiť sa Bohu. Môžeme prosiť Boha o múdrosť a očakávať, že dostaneme korunu života, ktorú Boh sľúbil tým, ktorí Ho milujú. Zaspievali sme si zopár piesní a mali sme aj príspevok na bohoslužbách, kde sme mohli aj ostatným ukázať čo sa učíme. Na konci sme boli u "nás" kde sme si mohli pri káve a koláčoch zahrať našu obľúbenú hru UNO. Tešíme sa na budúce stretnutie. Pieseň, ktorú sme odspievali má nasledujúce slová:

Muž múdry staval dom svoj na skale.
Potom prišiel veľký dážď.
Dážď padal a voda stúpala.
Dom na skale pevne stál.

Muž blázon staval dom svoj na piesku.
Potom prišiel veľký dážď.
Dážď padal a voda stúpala.
Dom na piesku zobrala.

Čo vraví Písmo, na to pamätaj.
Dom na piesku nestavaj.
Nech dom tvoj základy v Bohu má.
Potom bude pevne stáť.



This week in Mozaik we continued our lesson from previous week. We came to the part called "Receiving what is due". We repeated from last time and the interesting thing was that we all understood it better, when we've had time to "process" it. We came to a conslusion that Lord Jesus will give us wisdome when we ask Him for it and we know that He understands us in everything, especially when we have to be different from everybody else, because the Scripture teaches us that. That is not easy, but the Lord will help us and reward us for it. At the end, we got a picture of how when we go through some hardship, we should be joyful, because by this we come closer to God. We can ask God for wisdom and expect that we will receive the crown of life, which God has promised to those who love Him. We sang a few songs and we also sang one during our worship service, in order to show everyone what we've learned. The songs is in Slovak, but the English version of is: "The wise man built his house upon a rock." At the end, at "our" place, with some coffee and cake we played our favorite game UNO. We look forward to our next meeting.






No comments:

Post a Comment