Thursday, January 12, 2012

MOZAIK (8.1.2012)



Tema Mozaika ove nedelje je bila "Ispiti" (ili kako smo je mi sa decom nazvali "problemi"). Počeli smo sa razmatranjem poslanice Jakova (u izdanju Dečije misije) i prva lekcija nam se činila dosta teška. Ovo nas je izazvalo da se radujemo kad se oko nas nalaze razna iskušenja i ta iskušenja grade u nama strpljenje koju svi ljudi oko nas vide. Kakvi to problemi zabrinjavaju našu decu? Kad recimo svi pobegnu sa časa, da li i mi treba da idemo sa njima ili kad svi bacaju papiriće kroz prozor - što ne bi trebalo da radimo - šta tad da radimo? Da li treba da budemo drugačiji od ostalih? Mi to ne možemo, ali imamo super rešenje. Gospod Isus će nam pomoći i daće nam mudrost ako Ga zamolimo (Jakov 1:5-7). A šta da radimo kad nam se čini da smo u tome svemu sami? Činilo nam se da nismo ni uspeli sve da kažemo što smo hteli reći a ove nedelje treba ponovo da razmišljamo na ovu temu i na sledećem susretu da o tome više porazgovaramo, kada budemo iskusili nešto. Zadali smo nekoliko ciljeva za ovu godinu, za koje ćemo se cele godine moliti. A verujemo da će na kraju godine naše molitve biti ispunjene i više od onog što smo znali da se molimo. Nakon ovakve ozbiljne lekcije smo se malo zasladili palačinkama (už izraženu želju da možemo bilo kad ponoviti ovakvo iznenađenje :) ). Na kraju smo zajedno poskidali ukrase sa naše božićne jelke i igrali našu omiljenu igru: UNO. Jedva čekamo sledeći susret.



Téma Mozaiku tohto týždňa bola: "Skúšky" (alebo ako sme to my s deťmi nazvali "problémy"). Začali sme rozoberať list Jakuba (vo vydaní Detskej misie) a prvá lekcia sa nám zdala ako dosť ťažká. Toto slovo nás vyzvalo, aby sme sa radovali, keď naokolo upadáme do rôznych pokušení a tie pokušenia v nás budujú trpezlivosť, ktorá sa stavá viditeľná všetkým ľuďom. Ktoré skúšky spôsobujú starosť našim deťom? Keď všetci odídu z hodiny, či aj my máme ísť s nimi? Alebo čo keď cez okno hádžu papieriky, ktoré sú zakázané - čo vtedy? Máme byť iní ako všetci ostatní? To my nedokážeme, ale máme super riešenie. Pán Ježiš nám pomôže a dá nám múdrosť keď si ju budeme prosiť (Jakub 1,5-7). Čo máme robiť keď sa nám zdá, že sme v tom všetkom sami? Zdalo sa nám, že sme ani nedopovedali všetko čo sme chceli a preto tento týždeň si to máme ešte premyslieť a potom budúce stretnutie budeme mať nejakú skúsenosť. Zadali sme si niekoľko cieľov tohto roku, za ktoré sa s deťmi modlíme. Určili sme si niekoľko cieľov pre tento rok, za ktoré sa s deťmi modlíme. A veríme, že na konci 2012 roku naše modlitby budú naplnené viac ako sme sa aj vedeli modliť. Po tak vážnej lekcii sme sa zasladili s palacínkami (s pripomienkou, že také prekvapenie sa môže stať aj častejšie :) ). Na konci sa strhli ozdoby z vianočného stromčeka a zahrali si našu obľúbenú hru: UNO. Tešíme sa na budúce stretnutie.



This week's topic at Mozaik was "Trials" (or as we called it "Problems"). We started doing a Bible study on Epistle of James and the first lesson looked rather difficult to us. This Scripture challenged us to be joyful even when we come into temptations and those temptations build patience in us which is visible to people around us. What kind of trials do our children face? When everybody skips class, do we do it, too? Or when someone litters, do we do it to? Are we supposed to be different from everyone else? We can't do it on our own, but we have a great solution. The Lord Jesus will help us and He will give us wisdome if we ask for it (James 1:5-7). What are we supposed to do when it seems we are all alone? It looked like we didn't manage to tell everything concerning this topic and we will surely continue next week, after we've gained some new experiences. We set a few goals for this year for which we want to pray with the children. And we believe that by the end of the year, our prayers will have been answered more than we could have prayed. After such a serious lesson, we got to sweeten ourselves a bit - with some crapes (with an observation from the children that we can repeat such a surprise any time we want :) ). At the end, we took the ornaments off of the Christmas tree and played our favorite game: UNO. We look forward to our next  meeting.




















No comments:

Post a Comment