Tuesday, January 31, 2012

MOZAIK (29.1.2012)


Ove nedelje smo nastavili da razmišljamo o poslanici Jakovljevoj i tema našeg Mozaika je bila "Iskušenje", prema Jakov 1:13.15. Na naše iznenađenje, deca su imali šta da kažu na ovu temu, tako da smo danas u Mozaiku imali pravu diskusiju. Bili smo iznenađeni i ohrabreni što su i naša deca bila često u takvoj situaciji kad su svojim prijateljima pomogli da ne urade nešto loše, već su im pomogli da urade nešto dobro. Naša Katka nam je ispričala poučnu priču, iz koje smo dobili primer da se isplati raditi dobro. Takođe nam je pripremila poklončiće (sapun i maramice), da nas to podseti da smo mi hram Duha Svetog i da treba naše telo da bude čisto. Nastavljamo u molitvama i za gornju sobu i iznenađeni smo kako Gospod ispunjava naše molitve. Jedva čekamo sledeću nedelju i nadamo se da će nam se i drugi priključiti - to jedva čekamo!



Túto nedeľu sme pokračovali v našej úvahe nad Jakubom a téma nášho Mozaiku bola: "Pokušenie", podľa Jakub 1,13.15. Na naše prekvapenie, deti mali mnoho čo povedať na túto tému, takže dnes na Mozaiku sme mali poriadnu debatu. Ostali sme prekvapení ale aj povzbudení z toho ako často deti boli v takej situácii, kde svojim priateľom pomohli, aby nerobili zlé veci, ale ich usmernili k dobrému. Naša Katka nám tiež rozprávala poučnú rozprávku, z ktorej sme si zobrali príklad, že robiť dobré sa oplatí. Tiež nám aj pripravila darčeky (mydlo a vreckovky), aby nám to pripomínalo, že sme chrámom Ducha Svätého a máme si naše telo držať v čistote. Pokračujeme v modlitbe pre hornú miestnosť a sme z toho prekvapení ako Pán spĺňa naše modlitby. Tešíme sa na budúcu nedeľu a veríme tiež aj tomu, že sa nám ešte pridajú mnohé deti a tešíme sa z toho.



This week we continued studying James and this week's theme was "Temptation", according to James 1:13.15. To our surprise, the children had loads to say about this topic, so we had quite the debate in our class. We were surprised and encouraged to learn that our children found themselves quite a few times in a situation where they helped someone not to do bad, but guided them towards doing good. Our Katka also told a story, which taughts us that doing good really is a good thing. So prepared some gifts for us, too. A soap and a handkerchief which are supposed to remind us that we are the temple of the Holy Spirit and we need to keep our body clean. We continue praying for the Upper Room and are surprised how the Lord answers our prayers. We look forward to the next week and we hope that more children will come and join us.



No comments:

Post a Comment