Wednesday, March 21, 2012

Domáca skupinka


U nedelju smo se okupili na grupu kod sestre Galatove. Već određeno vreme planiramo da počnemo sa sastancima po kućama naših članova, kako bismo se mogli više u porodičnom okruženju dodatno okupljati i ispitivati Sveto Pismo, ali najviše da kroz pitanja i međusoban razgovor naučimo nešto novo. Kod sestre Galatove se već okupljala jedna grupa, ali pre mnogo godina. Nakon duge molitve i traženja smo videli da je potrebno da to obnovimo. Bilo nas je ukupno dvadeset (osim domaćice) i osim naših članova nam je bilo drago što su među nama bile i osobe koje nisu naši članovi koji su zajedno sa nama želeli da istraže Reč Božju. Zahvalni smo Gospodu za svakoga ko je to veče bio sa nama i verujemo da je to bio tek početak. Za sada još nije jasno koliko često ćeme se sastajati ili da li ćemo uvek biti na tom istom mestu, ali zasigurno želimo da nastavimo sa ovim!



V nedeľu sme sa zhrnuli na skupinku u sestre Galátovej. Už určitú dobu sme plánovali začať sa stretávať po domoch našich členov, aby sme sa viac v takom rodinnom prostredí mohli dodatočne stretávať a skúmať Sväté Písmo, ale najmä aby sme sa cez otázky a vzájomný rozhovor mohli naučiť novým veciam. U sestre Galátovej sa už stretávala jedna skupinka ale pred mnohými rokmi. Po dlhšej modlitbe a skúmaní sme uvideli potrebu to obnoviť. Spolu sme boli dvadsiati (okrem domácej pani) a okrem našich členov sme boli radi, že sme mohli privítať aj ľudí "zo strany", ktorí sa tiež chceli spolu s nami pozerať do Slova Božieho. Vďační sme Pánovi za každého kto v tento večer bol s nami a veríme, že toto bol len začiatok. Zatiaľ ešte stále nie je jasné ako často sa budeme spolu stretávať, aj či vždy budeme na tom istom mieste, ale jednoznačne chceme pokračovať v tejto veci!



On Sunday we gathered for a house group at the Galats house. For some time we have been planning on having house gatherings in the houses of our members, in order to meet more often and in a family environment while studying the Scripture. Also, this is a time when we are allowed to ask questions and talk to each other and learn new things in this manner. There used to be a house group at the Galats, but that was some years ago. After a lot of prayer we saw the need to renew it. There were twenty people there (apart from our hostess) and apart from our members, we were glad to welcome a few people who are not our members, who wanted to look into the Word of God with us. We are thankful to the Lord for each and every person who was with us and we believe that this is only the beginning. It is still not quite clear how often will we meet and if we would always stay in the same place, but for sure we wish to continue this thing!







No comments:

Post a Comment