Tuesday, April 24, 2012

MOZAIK (22.4.2012)



Danas smo imali neobično vreme na našem sastanku. :) Pošto sada učimo iz poslanice Jakovljeve da treba da budemo tvorci reči, odlučili smo da želimo da uradimo nešto i praktično. Pošto nas Jakov 1:27 poziva da posećujemo udovice i siročad, odlučili smo da posetimo jednu sestru iz zajednice koja jeste udovica i zbog slabosti može jako retko da poseti bogosluženja. Tamo smo pevali i molili se za sestru i za njeno zdravlje, da joj Gospod pomogne da može sama da uradi stvari koje su joj potrebne. Ona se jako obradovala, ali i mi smo bili srećni - svi smo imali osmeh na licu: sestra, zato što smo je posetili a mi smo mogli imati zajedništvo i ispuniti Reč Božju. Tako smo današnji Mozaik proveli praktično. :)



Dnes sme mali nezvyčajný čas na našom stretnutí. :) Preto, že sa učíme z lista Jakuba, že máme byť činiteľmi slova, rozhodli sme sa, že chceme urobiť niečo praktické. Keďže nás Jakub 1:27 vyzýva, aby sme navštevovali siroty a vdovy, rozhodli sme sa, že pôjdeme navštíviť jednu sestru zo zboru, ktorá je vdova a pre svoju nemoc sa môže len veľmi zriedkavo zúčastniť bohoslužieb. Tam sme spievali a modlili sa pre sestru a jej zdravie, aby jej Pán pomáhal, aby si mohla urobiť veci sama, ktoré potrebuje. Bola to veľmi veľká radosť pre ňu a samozrejme aj pre nás, všetci spolu sme mali úsmev na tvári - sestra, že sme prišli a my, že sme ju boli vidieť a že sme mohli naplniť Božie slovo. Takže dnešný Mozaik sme trávili prakticky. :)



Today we had an unusual time at our meeting. :) Since the epistle of James teaches us to be the doers of the Word, we decided to do something practical. Since James 1:27 calls us to visit the orphans and widows, we decided to visit one older sister from the church who is a widow and because of her weakness she can attend the Worship very rarely. We sang there and prayed for her and for her health, so that the Lord would help her be able do the things she needs to do around the house. It was a joyous occasion - our sister was joyful because we came to visit her and we were glad because of the fellowship and that we were able to fulfill the Word of God. So, today's Mozaik was spent doing something practical. :)

Maria Čapo






No comments:

Post a Comment