Wednesday, April 11, 2012

MOZAIK - Easter style...


Znovu aj tento rok sme mali detskú slávnosť. Vo veľkonočnú nedeľu, namiesto bežných bohoslužieb sme mali program, ktorý naše deti pripravili pre nás všetkých! Odzneli piesne a scénky, ktorými sme chceli dať do slov Božiu lásku, ukázanú k nám na Golgote. Na samom začiatku nám deti zahrali poslednú časť veľkonočnej série recitácii. Dnes sme si vypočuli svedectvo Márie Magdalény, ktorá nám hovorila o tom čo prežila - najprv tam bol strach, ale neskôr to bola radosť z toho, že Pán bol živý. Na znamenie toho, že Ježiš je živý, všetky sviečky znovú svietia, lebo On je to svetlo, ktoré prišlo do tohto sveta! Vďaka mu za to! Na záver sme každému prítomnému (nie len deťom) dali po jedno čokoládové vajíčko, na ktorom je napísané: Ježiš žije! Dávame tu niekoľko fotiek a audio a video záznamy, aby ste mohli zažiť aspoň kus atmosféry, ktorú sme prežili spolu. Mali sme naozaj pekný a požehnaný čas spolu, ale by sme sa mali ešte lepšie, keby sme mali medzi sebou ešte viac detí, s ktorými by sme sa mohli ešte viac tešiť z toho, že patríme Bohu a že nás On miluje! Naše spoločné hodiny aj naďalej budú pokračovať ako aj doteraz, nedeľou o pol štvrtej (15.30). Pozývame ťa, aby si sa nám pridal, ak sa chceš naučiť niečo viac o Bohu a pritom ešte pekne zabaviť piesňami, hrami a ručnou prácou!



I ove godine smo imali dečju proslavu. U nedelju, na Uskrs, umesto uobičajenog bogosluženja smo imali program koji su nam pripremila naša deca. Pevali smo pesme i čuli smo i videli nekoliko skečeva kojima smo želeli da izrazimo rečima Božju ljubav koju nam je pokazao na Golgoti. Na samom početku su nam deca odigrala poslednji deo uskršnje serije recitacija. Danas smo poslušali svedočanstvo Marije Magdalene koja nam je ispričala šta je preživela - najpre je to bio strah ali je kasnije preživela radost, jer je Gospod bio živ. Kao znak toga da je Isus živ, sve sveće su ponovo bile upaljene, jer je On to svetlo koje je došlo na ovaj svet! Hvala mu za to! Na kraju smo svakom prisutnom (ne samo deci) dali po jedno čokoladno jaje na kome je bilo napisano Isus živi! Stavljamo nekoliko slika i audio i video zapis, kako biste mogli da doživite bar deo atmosfere koju smo zajedno doživeli. Bilo je to zaista lepo i blagoslovljeno vreme koje smo proveli zajedno ali bilo bi nam još bolje kad bi nas bilo još više dece sa kojima bismo mogli zajedno da se radujemo zbog toga što pripadamo Bogu i što nas On voli! Naše zajedničke časove i dalje nastavljamo kao i dosad, nedeljom u pola četiri (15.30). Pozivamo te da nam se pridružiš ako želiš da naučiš nešto više o Bogu a da se pri tome još i lepo zabaviš uz pesme, igre i ručni rad!


We had the children's Easter celebration this year, too. On Easter Sunday, instead of the usual worship, we had a program that the kids prepared for us. We sang some songs and had a few skits with which we wanted to put into words the Love of God snown on Calvary. At the beginning, the children portrayed the last personality from the Easter series skits and today's personality was Mary Magdalene. We heard her testimony about what it was like for her - first she was afraid, but then she was happy, for her Lord was alive. As the sign that the Lord Jesus is alive, all six candles were lit again, because He is the light that came into this world! Praise be to the Lord! At the end we gave everyone (not only to the kids) a chocolate egg which had an inscription that read Jesus lives! We are sharing a few pictures, audio and videos from the program, so you can see what we were up to.  We truly had a wonderful and a blessed time together.


Detský veľkonočný program (celý) si môžete vypočuť tu







No comments:

Post a Comment