Sunday, April 29, 2012

Šid (1) - 28.4.2012



Prvomajski Omladinski Kamp 2012 - Šid, Subota 28.4.2012
Kao i prošlih godina, i ove godine smo bili u mogućnosti da organizujemo Prvomajski omladinski sastanak. Ove godine je bio u Šidu. Okupilo se oko 40 mladih iz Šida, Jabuke, Kovačice, Kisača, Novog Sada, Vrbasa, Srbobrana i Sente. Tema kampa je bila Molitva. Tokom ova dva dana smo puno razgovarali i razmišljali na tu temu. Iako smo imali ograničene uslove, pošto smo svi bili ugošćeni u crkvenoj zgradi, ipak nam je bilo teško kad smo išli kući i žao nam je što smo zajedno mogli biti samo ova dva dana. Imali smo predivno zajedništvo jedni s drugima i mogli smo da upoznamo nove ljude, naučimo nove pesme. U subotu smo imali dva predavanja na temu molitva (predavači: Daniel Sjanta i Dragan Trajčevski) i bili smo u poseti jednom izletištu u blizini Morovića. Uvodni video sa prvog predavanja isto tako možete naći ovde. Uveče su nam se u toku programa takođe jednim skečom predstavili i Jabučani a pred odlazak na spavanje je Marija Brankov imala kratak zaključak dana. Želimo sa par slika da vam predstavimo našu atmosferu prvog dana sastanka.




Prvomájové mládežnícke stretnutie 2012 - Šid, Sobota 28.4.2012
Ako aj minulé roky, aj tohto sme mohli organizovať Prvomájové mládežnícke strenutie. Tohto roku bolo v Šíde. Zhromaždilo sa okolo 40 mládežníkov zo Šídu, Jabuky, Kovačice, Kysáča, Nového Sadu, Vrbasu, Srbobranu a Senty. Téma stretnutia bola Modlitba. Počas týchto dvoch dní sme sa veľa rozprávali a rozmýšľali o tejto téme. Hoci sme mali obmedzené podmienky, keďže sa boli umiestnení v cirkevnej budove, predsa nám bolo ťažko rozlúčiť sa a ľúto nám je, že sme mohli byť takto spolu len dva dni. Mali sme skvelé spoločenstvo a mohli sme spoznať nových ľudí a naučiť sa nové piesne. V sobotu sme mali dve prednášky na tému modlitba (prednášatelia: Daniel Sjanta a Dragan Trajčevski) a urobili sme si aj jeden malý výlet pri neďalekej dedinke Morović. Úvodné video z prvej prednášky tiež môžete nájsť tu. Večer sa nám počas programu jedným skečom predstavili aj Jabučania a pred odchodom na spanie Marija Brankov podala krátky záver celého dňa. Chceme niekoľkými fotkami priblížiť našu atmosféru prvého dňa stretnutia.



Labor Day Weekend Youth Camp 2012 - Šid, Saturday, April 28th 2012
Just as the previous years, we had the opportunity to organize a Labor Day Weekend Youth Camp. This year we were able to have it in Šid UMC. We had bout 40 participants, young adults from Šid, Jabuka, Kovačica, Kisač, Novi Sad, Vrbas, Srbobran and Senta UMCs. The theme of the camp was Prayer. During these two days we talked and thought a lot about the subject. Even though we had limited housing conditions, we were sleeping in the church building, we were sad when it came to say goodbye and were sad becuase we could only be together for two days. We had a wonderful fellowship together and we could meet new people, learn new songs. On Saturday we had two lectures on the given topic (the lecturers were: Daniel Sjanta and Dragan Trajčevski) and we went on a short excursion to a neighboring town, Morović. The introductory video we saw at the first lecture can also be seen here. In the evening program, young adults from Jabuka did a little skit and before we left for bed, Marija Brankov concluded the day. With a few photos we want to show you the atmosphere of the meeting.

VIDEO o molitvi / o modlitbe / about prayer


















































photos courtesy of Dušan Tordaj

No comments:

Post a Comment