Tuesday, April 17, 2012

MOZAIK (15.4.2012)



Po dlhom čase sme sa znovu mohli vrátiť k nášmu Jakubovi. Dnes sme skončili lekciu pod názvom "Božie slovo". Dnes nám prvý žalm bol aktuálny, kde sme sa rozprávali o blahoslavenstve. Každý z nás mal príležitosť napísať ako prežil prvý žalm. To znelo asi takto: "Ja som blahoslavená, lebo nechodím podľa rady bezbožných, na stolici posmievačov nesedím ale rozjímam o zákone Hospodinovom dňom i nocou. Budem zasadená pri vodných tokoch a budem donášať ovocie a všetko čokoľvek budem robiť, bude sa mi dariť." Keďže nás Jakub povoláva k tomu, aby sme boli činiteľmi slova, rozhodli sme sa, že to v nasledujúcom období budeme vyhľadávať príležitosť kedy to môžeme primeniť do praxe.



Po dužem vremenu smo se ponovo mogli vratiti na Jakova. Danas smo završili lekciju sa imenom "Božja reč". Danas nam je i prvi psalam bio aktuelan i razgovarali smo o blagoslovima. Svako od nas je imao priliku da napiše kako je doživeo prvi psalam. Zvučalo je to otprilike ovako: "Blago meni jer ne idem na veće bezbožničko i na putu grešničkom ne stojim i u društvu nevaljalih ljudi ne sedim. Nego mi je omileo zakon Gospodnji i o zakonu Njegovom mislim dan i noć. Biću kao drvo usađeno kraj potoka i donosiću rod u svoje vreme i šta god budem radio, u svemu ću napredovati." Pošto nas Jakov poziva da budemo tvorci reči, odlučili smo da u sledećem periodu tražimo priliku da to primenimo u praksu.



After some time we were able to come back to James. Today we finished with the lesson called "God's word". The first psalm was also a part of our study today and we talked about the benedictions. Everyone had the opportunity to rewrite the first psalm, how they experienced it. It sounded something like this: "Blessed am I who do no walk in step with the wicked or stand in the way that sinners take or sit in the company of mockers. My delight in in the law of the Lord and I meditate on his law day and night. I am like a tree planted by streams of water which yields its fruit in season and whatever I do prospers." Since James calls us to be the doers of the word, we decided to look for an opportunity to do something about it.







No comments:

Post a Comment